Ínyenceknek: máglyarakás palacsinta gazdagon

Garantált, hogy ezt az édességet nem csak egyszer fogjuk elkészíteni.
Kapcsolódó cikkek

Egy pillanatig sem kételkedünk abban, hogy ez az édesség kicsik és nagyok kedvence lesz, úgy hogy csapjunk is bele a közepébe. Hogyan készítísük el?

Hozzávalók

A palacsintához:

50 dkg liszt, 4 ek cukor, 4 db tojás, 1 csipet só, 5 dl szénsavas ásványvíz, 7 dl tej, 6 ek étolaj (+ sütéshez)

A hagyományos módon süssünk kicsit nagyobb palacsintákat a süteményünk alapanyagául, körülbelül 20 darabot.

A töltelékekhez:

Túrós: 20 dkg túró, egy citrom reszelt héja és  a felének a leve, 5-8 dkg cukor

A túrót keverjük ki jól a cukorral és a citromlével, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat is.

Mákos: 20 dkg darált mák, 5 dkg cukor, 1 dl tej, reszelt citromhéj

Diós: 20 dkg darált dió, 3 dkg cukor – keverjük jól össze

A tejet melegítsük meg a cukorral, majd adjuk a mákhoz, a reszelt citromhéjat is keverjük bele.

Almás: 25 dkg reszelt alma, egy fél citrom leve, 1 teáskanál fahéj, 5 dkg cukor

A lereszelt almát ízesítsük a cukorral, az fahéjjal és a citromlével, majd hagyjuk állni, míg a palacsinta sül.

Rétegezés

A tojáshab felveréskor először tegyünk a tojáshoz egy csipet sót, úgy kezdjük el verni, amikor pedig már félig kész, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, tovább verve, majd a lekvárt. Akkor jó kemény a hab, ha felfordítva nem csorog ki a habüstből, hanem megáll benne.

Az egészet tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 30 percig, vagy amíg a hab szépen megpirul a tetején.

Fogyasztás előtt várjuk meg, hogy kihűljön, különben nehéz lesz felszeletelni.

Kiemelt kép: Dubóczky Krisztina

Különleges tavaszi csemege az akácos palacsinta
Most virágzik az akác, ne késlekedjünk az elkészítésével.