Otthon készült

Zöldborsóval bolondított, tavaszias brassói pecsenye

A brassói aprópecsenyét mindenki másképp ismeri és készíti. Lássunk most egy alapreceptet - borsóval.
Korábban a témában:

A brassói aprópecsenye azon ételek sorába tartozik, amit mindenki másképp csinál. Órákig lehetne azon vitatkozni, vajon melyik recept az igazi, az eredeti, azon is, hogy kell-e bele borsó vagy szentségtörés beletenni, de teljesen felesleges.

A brassói úgyis mindenkinek úgy jó, ahogy otthon az anyukája készítette: ha borsóval, akkor úgy, ha nagyon lepirítva akkor úgy, ha sült krumpli helyett véletlenül tört hagymás krumplival akkor pedig úgy. A lényeg az, hogy jóízűen együk.

6 trükk, hogy ujjongva fogadják a gyerekek az egészséges vacsorát
A rendkívül tápláló hüvelyesek számtalan módon tehetik változatossá az otthoni étkezést.

Zöldborsóval bolondított brassói pecsenye

Hozzávalók

  • 8 szelet kicsontozott sertés rövidkaraj vagy combszeletek
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • olaj
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi piros paprika
  • őrölt bors
  • 1 kávéskanál majoranna
  • ételízesítő (húsleveskocka)
  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg borsó

Elkészítése

A szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöket kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsíron nagy lángon kicsit megpirítjuk a húskockákat, majd a feldarabolt hagymával együtt megsütjük. Megborsozzuk, meghintjük majorannával, beletesszük a paszírozott fokhagymát és felengedjük annyi vízzel, ami félig ellepi. Ételízesítőt beletéve fedő alatt kis lángon puhára pároljuk. Ha nem elég sós, sózzuk. Végül a megpuhult húst zsírjára sütjük.
Eközben megsütjük a krumplit., majd a jól lecsepegtetett krumplit alaposan összekeverjük a hússal.
Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a borsót (amit előtte ételízesítős vízben megfőztünk), engedünk alá egy csepp vizet és még néhány percig pároljuk, hogy a krumpli elveszítse ropogósságát.

Ecetes savanyúval tálaljuk.

A kiemelt képen a brassói egy extrán felturbózott változata látható – brassói színes zöldségekkel. Ha valaki megnézné, hogyan is készül egy ilyen változat, kattintson bátran IDE.

Jó étvágyat kívánunk!

Kiemelt kép: konyhagyaricapriccio.cafeblog.hu

Ezt a 10 ételt fogyasszuk a szellemi frissességért
Mutatjuk azt is, hogy melyeket érdemes kerülni.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.