Otthon készült

Különleges francia palacsinta az év bringás étele

Zöldfűszeres-kukoricás, karamellizált tépett sertéstarjával, zalai „salsa”-val és őrségi füstölt gomolyával töltve.

Zalakaros szívügye, hogy megőrizze gasztronómiai értékeit és az ország más tájairól érkezőkkel is megismertesse a zalai ízeket, természetesen mindezt úgy, hogy közben a zalakarosiak is belekóstoljanak a legjavába. Mint korábban megírtuk, ennek szellemében keresték 2019-ben a Zalakaros Go Bike tematikához illeszkedve Magyarország első bikefood – bringás  – ételét, a napokban pedig kihirdették a győztest.

A versenykiírásban így fogalmaztak:

A mi bike food-unk, ahogyan a neve is mutatja, innovatív és fantáziadús, tele élettel és energiával, folyamatos energiaszintet biztosít a tekeréshez. Mobilis: elfogyasztása nem túl körülményes, akár a „nyeregben” is fogyasztható.

A felhívásra több mint 50 recept érkezett, ezek közül egy előzsűrizés szűkített döntős ételekre, majd a bikefood zsűri választotta ki Magyarország kerékpáros ételét, írta a zalakaros.hu.  A zsűrizésnél kiemelt szempont volt, hogy olyan frissen készült, kézbe adható, akár nyeregben is ehető étel szülessen, ami a kirándulókra gondolva úgy látja el energiával a kerékpárosokat, hogy ne telítse el őket túlságosan.

Győztest hirdettek a Magyarország étele 2019 versenyben
Minden étel tartalmazta a verseny során kötelezően használandó alapanyagot.

Az ország első bike foodjául végül a „Bike-Roll, fúziós útravaló” elnevezésű kompozíciót választották, amellyel Virág József és a Park Inn Kitchen csapata nevezett. A BIKE ROLL lényegében egy zöldfűszeres-kukoricás francia palacsinta, karamellizált tépett sertéstarjával, zalai „salsa”-val és őrségi füstölt gomolyával töltve, írta a portál.

Kiemelt kép:  zalakaros.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik