Hétköznapi vacsorák sztárjai: darált húsos lapcsánka és sajtos krumplibaba

Ez a két fogás ízletes és tartalmas vacsora lehet minden krumplikedvelőnek.
Kapcsolódó cikkek

A lapcsánka (tócsni, krumplibaba, lapotya, röszti vagy épp lepcsánka) reszelt nyers krumplival és liszttel készült, bő zsírban, vagy olajban sült népi étel. Feltételezések szerint a tótlángos névből alakulhatott ki a tócsni elnevezés, ami Magyarországon a lapcsánka a legelterjedtebb kifejezés erre az egyszerű, de annál finomabb krumplis ételre. Az alaprecept olcsó, de a népi találékonyság mindig azzal egészítette ki, amihez éppen hozzá tudott jutni. Ezúttal két nagyon finom, töltött receptet találtunk a közösségi oldalon.

Fotó: Facebook/Ildikó Talabos

1. Talabos Ildikó receptje: darált hússal töltött lapcsánka

Lapcsánka alaptészta:

Darált húsos töltelék:

Elkészítése:

Fotó: Facebook/Valéria Reisingerová

2. Valéria Reisingerová receptje: sajttal töltött krumplibaba

A krumplibaba tészta alapreceptje ugyanaz, mint a lapcsánkáé fent.

Elkészítése:

Jó étvágyat kívánunk!

Kiemelt kép: Facebook/Valéria Reisingerová

Testnek és léleknek is kiválóak a medvehagymás receptek
A növényt egyre többen szeretik és készítenek belőle különlegességeket.