Otthon készült

“Vedd a hazait! Védd a hazait!” – mozgalom a magyar termékekért

Minden korábbinál fontosabb a mostani időszakban egymás segítése, így a hazai termékek vásárlása.

Az itthon előállított termékek vásárlására, a hazai szolgáltatások igénybevételére ösztönöz új kampányával a Magyar Termék Nonprofit Kft., írta a Trade Magazin.

Dunakeszin a termelői kispiac olyat tesz, amit az egész világ másolhatna
Minden helyzetben van megoldás, csak egy kis kreativitás, összefogás és némi plusz energiabefektetés kell hozzá.

A „Vedd a hazait! Védd a hazait!” akcióhoz bárki csatlakozhat, ezzel segítve a járvány okozta gazdasági nehézségek mielőbbi leküzdését, a munkahelyek megőrzését.

A koronavírus-járvány nemcsak az egészségünket veszélyezteti, hanem sokunk munkáját, munkahelyét is. A Magyar Termék Nonprofit Kft. ezért kampányt indított „Vedd a hazait! Védd a hazait!” címmel annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet arra, mennyire fontos most egymás segítése, a hazai termékek vásárlása

– nyilatkozta a portálnak Benedek Eszter, a Magyar Termék védjegyrendszert működtető nonprofit társaság ügyvezetője.

A Magyar Termék védjegyeket több mint 160 cég csaknem 4000 áruja és szolgáltatása használja, de most nemcsak az ő csatlakozásukra számítanak. Jó lenne, ha ez a felhívás minél több emberhez, céghez, szervezethez eljutna.

Virtuális piacon kínálják áruikat a termelők
Háztájit szeretnél? Itt megtalálod!

A csatlakozás egyik módja, ha a támogató magánszemélyek, szervezetek és cégek a Facebook-oldaluk profilképén beállítják a #veddahazait képkeretet, vagy megosztják a kezdeményezésről szóló posztot. A kezdeményezést népszerűsítő posztot a Facebookon itt lehet elérni. A kampányról támogató videó is készült.

Benedek Eszter szerint az első visszajelzések nagyon kedvezőek, már eddig is sok cég, a teljesség igénye nélkül például a Detki Keksz Kft., a Gyulahús Kft., az Univer Product Zrt., a Törley Pezsgőpincészet Kft., a CBA és a Príma üzletek csatlakoztak az akcióhoz. Emellett egyre több magánszemély kapcsolódik be a mozgalomba, beállítva a profilképén a #veddahazait keretet.

A Magyar Termék jótékony célra is kiterjeszti mozgalmát! Védjegyhasználóival együttműködve Hazai Pakk néven 100 csomagot állít össze. Ezeket a több mint ötezer embert képviselő Magyar Szervátültetettek Szövetségén keresztül juttatja el a rászorulókhoz. Átérezzük ugyanis a transzplantáltak különösen nehéz helyzetét, hiszen mesterségesen legyengített immunrendszerrel kell átvészelniük a járványt

– emelte ki Benedek Eszter.

Kiemelt kép: Facebook/A magyar nyerő

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik