Ez tipikusan az otthon íze, mégha a hozzávalókat esetleg a piacon vesszük is meg. Amikor megismertük a receptet, nyomban kipróbáltuk, és azóta sem tudunk betelni vele, mert ez valójában igazi nyári sláger.
Eredetileg egy hirtelen ötlettől vezérelve készült el, és rögtön felkerült a tökéletes grillpartihoz nélkülözhetetlen ételek listájára.
Hozzávalók (4 főre)
- 3 db padlizsán
- 3-4 nagyobb csipet rukkola
- 3 db nagyobb paradicsom
- 3 db kisebb fej lilahagyma
- 10-15 dkg fetasajt
- 3-4 evőkanál magmix (szezám-, napraforgó-, tökmag)
- 2 evőkanál szójaszósz
- ízlés szerint só és őrölt fekete bors
- friss petrezselyemzöld a tetejére
Elkészítése
- A padlizsánt kisebb kockákra vágjuk és kevés zsiradékon elkezdjük megpirítani. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál szójaszószt és addig sütjük míg meg nem puhul éspirul.
- Amikor megítélésünk szerint a padlizsán elkészült, akkor az előzőleg durvára vágott rukkolát a padlizsánra szórjuk. Alaposan összeforgatjuk és hűlni hagyjuk.
- Közben a paradicsomokat és a lilahagymákat megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk és egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, jó alaposan összekeverjük.
- Ha a padlizsán kihűlt, akkor hozzáadjuk a salátaalaphoz és átforgatjuk.
- A tetejére fetasajtot morzsolunk, majd megszórjuk friss petrezselyemmel.
- Végül a magvakat száraz serpenyőben egy picit megpirítjuk és a salátára tesszük.
- A legjobb, ha hűtőben 1-2 órát pihentetjük, így érnek majd össze tökéletesen az ízek.
Kiváló köretként, de különleges ízvilágának köszönhetően önállóan is megállja a helyét.
Kiemelt kép: Otthon ízei