Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola együttműködésével, és a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal szakmai partnerségével 2021. évben negyedik alkalommal hirdeti meg a “Magyarország étele” nevű, élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt, melyre várják a történelmi Magyarország területéről, és a diaszpórából a versenyezni kívánó csapatok jelentkezését, írta az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete.
Az “Egy a természettel” szlogen lett a Magyarország Étele 2021 szakácsverseny témája, melyre március 12-ig lehet nevezni.
Utóbbi kiváltható bármilyen eredetmegjelöléssel és földrajzi jelzéssel uniós oltalom alatt álló mezőgazdasági termékkel és/vagy élelmiszerrel. A kétfordulós versenyben az ételeket rangos szakmai zsűri bírálja el.
Az idei évben is hagyományt, modernséget és furfangot keresnek a nevezett ételekben. Szeretnék, ha a versenyétel egyszerűségében lenne nagyszerű, melynek elkészítésére és kitálalására 4 óra áll majd a szakácsok rendelkezésére.
A pályamunkákkal szemben elvárás még, hogy egy átlagosan felszerelt konyhán, nagy mennyiségben is elkészíthetők legyenek. A részletes versenykiírás a verseny honlapján olvasható.