Helena Vaclavik
Otthon készült

A tavasz mennyei íze a medvehagymás kifli

Magokkal és sajttal megspékelve.

Egyszerű és gyorsan elkészíthető nassolni való a medvehagymás kifli, és azt is megkockáztatjuk, hogy elkészülte után kihűlni sem lesz ideje, ha megkóstoljuk.

Kapcsolódó
Az évezred térhódító növénye a medvehagyma
A medvehagyma élettani hatása a fokhagymával vetekszik.

Hozzávalók (12 darabhoz)

A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt,
  • 1 tojás,
  • 0,5 dl olaj,
  • 3 dl langyos tej,
  • 40 gramm élesztő,
  • 1 kávéskanál cukor,
  • 1,5 teáskanál só,
  • 240-300 gramm mascarpone vagy krémsajt,
  • 1 csokor medvehagyma.

A tetejére:

  • 1 tojás a megkenéséhez,
  • sajt,
  • napraforgómag és/vagy szezámmag.

Elkészítése

Helena Vaclavik
  • A tésztát jól kidolgozzuk, majd hagyjuk megkelni.
  • 3 cipóra osztjuk és kinyújtjuk.
  • Ráhelyezzük a sajtot, és megszórjuk az apróra vágott medvehagymával.
  • Cikkekre vágjuk, és feltekerjük a nagyobbik végétől.
  • Lekenjük a tojással, tetszés szerint megszórjuk a tetejét a magokkal.
  • 180 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kapcsolódó
Medvehagymás egybefasírt a nagyi receptje szerint
Főételnek főtt burgonyával, hidegen szendvicsbe is remek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.