Ebben a fagyiban nincs színező vagy tartósító, ráadásul egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Kedvünk szerint ízesíthetjük, variálhatjuk, de az sem utolsó szempont, hogy tudjuk, mi van benne. A Ketkes gyümölcsfagyi receptje sokak kedvence lesz.
Hozzávalók
- Mélyhűtött erdei gyümölcs, vagy bármilyen fagyasztott gyümölcs
- 1 kiskanál méz
- 1 teáskanál nyírfacukor, de lehet más édesítőszer
- Habtejszín
- Tejszínhab
- Díszítésnek friss gyümölcsdarabok
Elkészítése
- A mélyhűtött gyümölcsöt magas falú keverőedénybe tesszük.
- Egy kiskanál mézet és egy teáskanál nyírfacukrot – vagy más édesítőszert – adunk hozzá.
- Botmixerrel elkezdjük keverni, miközben habtejszínt adagolunk hozzá – annyit, hogy krémes állagú legyen.
- A fagylaltos pohár aljára tejszínhabot teszünk, erre mehet a összemixelt gyümölcsfagyi, a tetejére pedig újra teszínhabot nyomunk.
- Friss gyümölccsel díszíthetjük.