Otthon készült

Ebből a fagyiból nem hiányzik az erdő és a mező íze

Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete/Facebook
Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete/Facebook
A dunaföldvári Marcipán Cukrászdában készült.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is megszervezte az Év Fagylaltja versenyt, aminek győztese a békáscsabai Cafe One Cukrászdában készült Bíborka fantázianevű fagylalt lett.

Kapcsolódó
900 forintba kerül a Balaton legdrágább fagyija
Jellemzően 300-400 forint körül mozog egy gömb fagylalt ára a balatoni cukrászdákban.

Idénaz Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére új kategóriában is nevezhettek a versenyzők. Ebben olyan fagylaltok indulhattak, melyek jellegzetes, meghatározó ízei Magyarország erdeiben és mezein megtalálható összetevőkből erednek.

Az ,,Erdő-mező ízei” kategória győztese Nagy László, illetve az általa vezetett dunaföldvári Marcipán Cukrászda rozmaringos-málnás étcsokoládé fagyija lett, írja a teol.hu.

A fagylalt egy sorbet, melynek az a tulajdonsága, hogy nincs benne tej, ezért sokkal könnyedebb az állaga

. Az összetevők málna, rozmaring, cukor és csokoládé. Víz alapú, és a világ egyik legfinomabb csokoládéjaként számon tartott, hatvanhét százalékos francia csokoládéval készült.

Azért erre az ízkombinációra esett a választás, mert a rozmaring az egyik nagy kedvencem, nálunk például a málna fagylalt is rozmaringos, nincs egyszerű málnás ízünk. Törekszünk arra, hogy minél egyedibbek és különlegesebbek legyünk az ízek tekintetében is, mivel pont ez a kézműves fagylaltgyártás jellemzője, hogy ne tömegtermékeket gyártsunk.

– mondta a portálnak Nagy László, a győztes fagyi készítője.

A dunaföldváriak itt nem állnak meg, az Európa legjobb fagylaltja címet is szeretnék elnyerni.

Kapcsolódó
Időutazás az 50 filléres fagyi nyomában
Az idősebb korosztály biztosan emlékszik gyermekkora nyári hűsítőjére.
Olvasói sztorik