A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is megszervezte az Év Fagylaltja versenyt, aminek győztese a békáscsabai Cafe One Cukrászdában készült Bíborka fantázianevű fagylalt lett.
Idénaz Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére új kategóriában is nevezhettek a versenyzők. Ebben olyan fagylaltok indulhattak, melyek jellegzetes, meghatározó ízei Magyarország erdeiben és mezein megtalálható összetevőkből erednek.
Az ,,Erdő-mező ízei” kategória győztese Nagy László, illetve az általa vezetett dunaföldvári Marcipán Cukrászda rozmaringos-málnás étcsokoládé fagyija lett, írja a teol.hu.
A fagylalt egy sorbet, melynek az a tulajdonsága, hogy nincs benne tej, ezért sokkal könnyedebb az állaga
. Az összetevők málna, rozmaring, cukor és csokoládé. Víz alapú, és a világ egyik legfinomabb csokoládéjaként számon tartott, hatvanhét százalékos francia csokoládéval készült.
Azért erre az ízkombinációra esett a választás, mert a rozmaring az egyik nagy kedvencem, nálunk például a málna fagylalt is rozmaringos, nincs egyszerű málnás ízünk. Törekszünk arra, hogy minél egyedibbek és különlegesebbek legyünk az ízek tekintetében is, mivel pont ez a kézműves fagylaltgyártás jellemzője, hogy ne tömegtermékeket gyártsunk.
– mondta a portálnak Nagy László, a győztes fagyi készítője.
A dunaföldváriak itt nem állnak meg, az Európa legjobb fagylaltja címet is szeretnék elnyerni.