Otthon készült

Borral és szódával készül a hűsítő gyümölcsleves

A bor kissé savanykássá teszi, ettől lesz különös.

A nyári melegben örömmel fogyasztjuk a hideg leveseket. Ma egy egyszerű és gyorsan elkészíthető ínycsiklandozó savanykás, bogyós gyümölcslevest receptjét mutatjuk, amivel képtelenség betelni.

Kapcsolódó
Hat különleges koktélrecept kánikulai partikhoz
Ahogy a hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszik, úgy kívánjuk egyre gyakrabban a hűsítő, jeges finomságokat.

Frissítő gyümölcsleves a kánikulai napokra

HOZZÁVALÓK

  • 30 dkg friss vagy 30 dkg fagyasztott-bogyós gyümölcs (ribizli, szeder, vagy málna)
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 5 dl szódavíz (ásványvíz)
  • 1,5 dl tejszín

ELKÉSZÍTÉSE

  • A friss gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
  •  A fagyasztottat szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni.
  • A porcukor kétharmadával megszórjuk, kicsit állni hagyjuk, majd a borral összeturmixoljuk.
  • A sűrű krémet a hűtőbe tesszük.
  • Tálalás előtt a szódavízzel leves állagúvá hígítjuk.
  • A tejszínt a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és a levest adagonként egy-egy nagy tejszínhabrózsával díszítve tálaljuk.
Kapcsolódó
Kiderült, mi a magyarok kedvenc levese, meglepő módon nem a gulyás
A gulyásleves a szerény hatodik helyen végzett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik