A hidratáltság fontos az év minden szakában, de különösen fontos nyáron, amikor a szervezet nagyobb melegnek van kitéve. A kiszáradás számos negatív hatással van a szervezetünkre, éppen ezért kiemelten fontos, hogy a vízveszteséget megfelelő időközönként pótoljuk.
Nyáron igazán jól tudnak esni a friss gyümölcslevek, ám nem csak gyümölcsökből lehet ízletes, hidratáló italokat készíteni.
Sárgarépalé
A sárgarépa gazdag antioxidánsokban és ásványi anyagokban, A és C-vitaminban. Táplálja a hajat, a bőrt és a körmöket. Segíti az emésztést és az immunrendszert is erősíti. Édes ízének köszönhetően remek frissítő ital készülhet belőle.
Recept: turmixoljunk össze 3-4 szeletelt sárgarépát ½ hüvelyk gyömbérrel és két pohár vízzel. Ízesítésnek egy kis citromot is préselhetünk bele.
Aloe vera lé
Az aloe vera körülbelül 220 féle hatóanyagot tartalmaz: vitaminokat, például B-, C- és E-vitamint, enzimeket, ásványi anyagokat, és poliszacharidokat, így rendkívül jó hatással van a szervezetre, bár leginkább külsőleg használjuk.
A belőle készült ital segíti a test hidratálását, mivel növeli a szervezet víztartalmát, elősegítve a máj és a belek optimális működését. Lúgos tulajdonságával segít egyensúlyban tartani a szervezet savasságát. Sok háztartásban van otthon aloe vera, így bárki könnyen hozzáférhet a leveleihez, de boltokban is beszerezhető bio levél.
Recept: óvatosan vonjuk ki az aloe vera gélt az aloe vera leveléből, amit előtte jó alaposan megmostunk. Két evőkanál gélhez adjunk mézet, sót, gyömbért és két pohár vízzel keverjük össze. Egy kis citrommal is megbolondíthatjuk, és máris kész a szuper frissítő.
Uborkalé
Az uborka 95%-a víz, így fogyasztása szomjúságérzetünket remekül csillapítja. C-vitaminban, folsavban, ásványi anyagokban gazdag, magas a vas, foszfor, kálium és magnézium tartalma.
Elősegíti a szervezet méregtelenítését. Enyhíti a székrekedést, nagy káliumtartalma vízhajtó hatású. Szilícium-dioxid tartalmának köszönhetően erősíti a kötőszöveteket.
Recept: hámozzunk meg, vágjunk fel és pépesítsünk turmixban 3-4 uborkát 2-3 deci vízzel, és egy kis citromlével, és máris kész a frissítő ital.