Otthon készült

Mennyei ízvilágú a diókörözött krumplipirítóssal

életkert
életkert
Ruccolával, koriander zöldjével, paprikával és paradicsommal fenséges.

Túl azon, hogy különlegesség, elkészítése egyszerű, a recept közzétevője, Kállay Ildikó szerint pedig nagyon finom is.

Kapcsolódó
A nap, amikor feltalálták az édesburgonya pirítóst
És nem, a zöldség nem a pirítós tetejére kerül. Ő maga a pirítós.

Hozzávalók a körözötthöz

  • 1 bögrényi 24 órát áztatott dió
  • 1000 mg c vitamin, vagy 1 evőkanál citromlé
  • 1 pici vörös- vagy lilahagyma
  • 1 kávéskanál tiszta só (parajdi)
  • 2 kávéskanál köménymag
  • 2 kávéskanál édes pirospaprika
  • 1 pici desztillált (vagy tiszta szűrt) víz, annyi, hogy krémes állagú legyen a végeredmény.

A hozzávalókat botmixerrel összedolgozzuk, ízre szinte semmi különbség a túróból készült változattól.

Krumplipirítós elkészítése

  • 2 nagyobb krumplit meghámozunk, három-három szeletbe vágjuk.
  • Sütőpapírral fedett sütőlapon barnára sütjük.
  • 200 fokon légkeveréssel 30 perc alatt elkészül.

Ruccolával, koriander zölddel, paprikával és paradicsommal fogyasztva fenséges.

Kapcsolódó
10 tipp pikáns szendvicskrémek készítéséhez
A krémekhez dukál a feltét és a díszítés is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik