Otthon készült

Lesz Csabai Kolbászfesztivál, de a lényeg nélkül

MTI Fotó: Lehoczky Péter
MTI Fotó: Lehoczky Péter

Október 29. és 31. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, de idén rendhagyó módon, kolbásztöltő versenyek nélkül, amit egyébként a legnagyobbak között tartanak számon az egész világon.

Hégely Sándor fesztiváligazgató a beol.hu megkeresésére közölte, tavaly a járványhelyzet nem tette lehetővé a rendezvény megtartását, de ezúttal nem hagyják fesztivál nélkül az érdeklődőket.

Szeretnénk nagyon különlegessé tenni az élményt, ezért a megszokott kolbászfesztivál eszenciáját mutatjuk be a csabaiaknak és az ide érkezőknek is

– fogalmazott.

Készülnek hagyományőrző kolbászkészítő bemutatóval és kolbászvásárral, nemzetközi szárazkolbászversennyel, a sertéshús népszerűsítésével, disznóvágás-, töltöttkáposzta-főző bemutatóval, helyi termékekkel és vásárral, kulturális programokkal, koncertekkel, a családoknak pedig különleges gyermekprogramokkal.

Szeretnénk programjainkat mindenki számára elérhetővé és – a járványügyi helyzetre való tekintettel – biztonságossá tenni, ezért a belépés előzetes jegyvásárláshoz és regisztrációhoz kötött, a rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható majd

– mondta.

További részleteket a napokban hoznak nyilvánosságra.

Hogy a kolbásztöltő verseny miért marad el, arról nem árult el részletesebb információkat, de a döntés vélhetően összefüggésbe hozható a járványhelyzettel.

Kapcsolódó
Lefújták a Makói Hagymafesztivált
Lehetetlen lett volna megtartani a jelenlegi szabályozások mellett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik