Életmód

Lefújták a Makói Hagymafesztivált

Getty Images
Getty Images

Elmarad az idei Hagymafesztivál Makón, ezt Barna Gábor, a városmarketing-iroda vezetője jelentette be.

A Délmagyar cikke szerint a fesztivál hagyományosan Makó legnagyobb rendezvénye; az utóbbi években már a város főterén rendezték meg, három napban, sztárok fellépésével, széles gasztronómiai kínálattal.

A rendezvény általában több tízezer embert vonzott Makóra, az idei lett volna sorrendben a harmincadik.

Barna Gábor elmondása szerint abban a reményben kezdték el tavasszal a szervezőmunkát, hogy a korlátozó intézkedések addigra a magas átoltottságnak köszönhetően megszűnnek. A jogi háttér azonban nem változott, így a programot várhatóan csak jövőre tudják megtartani.
A szerződéseket a fellépőkkel erre is készülve kötötték meg.

A fesztivál lemondásának oka az, hogy a teljes főteret lehetetlen és értelmetlen is az előírásoknak megfelelően lezárni – 500 főnél nagyobb rendezvényt ugyanis csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogatnak. Annyi biztonsági őrt leszerződtetni, amennyi az egész főteret le tudja zárni és a belépőket tudja ellenőrizni, képtelenség. A környező házakban lakók közlekedését megoldani ugyancsak nagyon nehéz volna így

– magyarázta.

A makóiakat kárpótolják a rendezvény elmaradása miatt: szeptember 3-tól a város honlapján minden helyi lakos regisztrálhat, és választása szerint vagy egy mozijegyet, vagy egy fürdőbelépőt igényelhet.

Kapcsolódó
Múltja van, jövője nem nagyon lesz a makói vöröshagymának
Olyan kevesen termesztik, hogy nem is nagyon tudják már jegyezni, mennyi van belőle.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik