Otthon készült

Felfigyelt a világ a mátrai szamársonkára

facebook/mátrai bivalyrezervátum
facebook/mátrai bivalyrezervátum
A mátrai bivalyfűszeres kolbász is felkerült a prémium kategóriás termékek közé.

Ismét nagy sikert értek el a magyar gyártók a londoni Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen, köztük a Mátrai Bivalyrezervátum két különleges terméke – írta a Nool.

Kapcsolódó
Bearanyozták Brüsszelben a gyulai sonkát és májast
Egészen pontosan a szeletelt szarvas sonka és a medvehagymás sertésmájas kapott elismerést.

Szurdokpüspöki határában, a Nyugat-Mátra kapujánál, annak egyik legnagyobb “vadregényes” fennsíkján, mintegy 150 hektáros területen szabadtartásban élnek a rezervátum állatai, a magyar házi bivalyok, magyar parlagi szamarak, lovak és pónik is.

Szalai Ferenc, a Mátrai Bivalyrezervátum tulajdonosának az ökológiai szemléletű állattartásból kinyert húskészítményei egyre keresettebbek a nemzetközi piacon. A közelmúltban rendezett londoni Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen két termékük is elismerést kapott.

Az angol Best of Hungary forgalmazza a termékeimet, száraz áruim így jutottak el a megmérettetésre. Idén több alkalommal exportáltam Angliába általuk, de más országokba is. A versenyen a szamárból készült bresaola, azaz sonka egy, míg a mátrai bivalyfűszeres kolbász két csillagot kapott

– mondta a portálnak Szalai Ferenc.

facebook/mátrai bivalyrezervátum A mátrai bivalyfűszeres kolbász két csillagot kapott

A szakember azért is örül nagyon az elismerésnek, mert a zsűri megtalálta termékében az umamit, vagyis az úgynevezett ötödik ízt, amelyet csak nagyon kevés élelmiszer tartalmaz.

Büszkeséggel tölt el, hogy a magyar házi bivalyt, valamint a magyar parlagi szamarat a legjelesebb nemzetközi gasztronómiai versenyen keresztül tenyésztőként és termékfejlesztőként a világ prémium gasztrotermékeinek polcára sikerült helyeznem

– fűzte hozzá.

A Mátrai Bivalyrezervátumnak számos terméke ismert, így a bivalyból készült szalámi, kolbász és a sonka, de népszerű a szamárzsír és a szamársonka is.

Kapcsolódó
300 ezer forintért adják a szamársajt kilóját
Nem elírás. Igen, magyar forintra átszámítva 300 ezer forint kilója.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik