Otthon készült

Pisztáciával készül a világbajnok magyar fagyi

facebook/fazekas cukrászda rétság
facebook/fazekas cukrászda rétság
A szervezők mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki a 32 legjobbat, akik megmérkőzhettek a címért.

A fagylaltok bolognai világversenyén Nógrád megyei Rétságon és a fővárosban is népszerű Fazekas Cukrászda tulajdonosa, Fazekas Ádám alkotása, a Frutta di Pistacchio (pisztáciagyümölcs) lett az első, írta az MTI.

Kapcsolódó
Gyenesdiási fagyi a világ legjobbjai között
A kézműves fagylaltműhely újra letette névjegyét, ezúttal az európai elitben.

A szervezők pénteki közleménye szerint a budapesti Fazekas Ádám fagylaltjának íze és videós bemutatása “lenyűgözte” a 11 tagú, szakértőkből álló zsűrit, akik a World Ice Cream Championship aranyérmét ítélték neki.

Az ezüstöt a spanyol Cadiz kikötővárosból érkező Carlo Guerriero érdemelte ki Cremoso al Vino Oloroso (krémes oloroso bor) nevű kreációjával.

A bronzérmet az észak-olaszországi Varazzéba való Marco Venturino kapta egyszerűnek látszó Bocca di Rosa (rózsaszáj) nevű fagylatjáért.

A csütörtök esti versenyben 32 cukrász vetélkedett egymással. A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában.

Fazekas Ádám családi fagylaltozója Kisnémediből indult, aztán következett Rétság, ahonnan most is szállítják a süteményeket és a fagylaltokat a XVI. kerületi Csömöri útra

– írta korábbi cikkében a We love Budapest.

Kapcsolódó
A békéscsabai Bíborka lett 2021-ben az év fagylaltja
A döntőbe 20 fagylalt jutott, közülük választották ki a győztest.
Olvasói sztorik