Otthon készült

Négy remekmű versenyez a Csongrád-Csanád megye legjobb tortája címért

Virág Cukrászda Szeged/Facebook
Virág Cukrászda Szeged/Facebook
A második fordulóra március 17-én kerül sor.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 2021. június 4-én, Trianon 101-edik és a megye névváltoztatásának első évfordulójára hirdette meg a „Csongrád-Csanád Megye Tortája” versenyt, ami az első ilyen megmérettetés a megye történetében. Az első fordulóra illusztris helyszínen, a Szegedi Dóm Látogatóközpont Konferencia termében került sor a napokban, írta a szegedma.hu.

Az első fordulót az idén 15. alkalommal megrendezett Magyarország Tortája verseny már jól bevált tematikája alapján bonyolították le. A nevező cukrászoktól olyan új, kreatív alkotásokat vártak, melyekben a Csongrád-Csanád megye jellegzetes gyümölcsei, zöldségei és fűszerei kapnak főszerepet.

Az első fordulóban szakmai és társadalmi zsűri választotta ki a továbbjutó tortákat.

Kapcsolódó
Honlapot kapott egy különleges alföldi torta
Az ínyencségből befolyt bevétel egy része jótékony célokat szolgál.

A négy továbbjutó:

  • Aranyhomok, Készítette: Nóll-Uhrner Mónika – Monka Meseboltja Szeged
  • Csanád Vezér Csemegéje, Készítette Gyuris László Virág Cukrászda Szeged
  • Hagymás Álom, Készítette: Papp Róbert – Papp Cukrászda Makó
  • Homoki Kabakos, Készítette: Horváth Vivien – Szőke Cukrászda Hódmezővásárhely

A zsűri tagjai szakértő szemmel értékelték a tortákat, illetve javaslatot tettek a módosításokra a készítőinek. A benevezett cukrászoknak ezek után volt lehetőségük konzultálni a zsűri tagjaival, így szakértő véleményt és esetenként javaslatot kaptak a nyersanyagok még jobb felhasználására, a technológia csiszolására, ezzel is jobbá formálva a pályaműveket. A versenyzők éltek ezzel a lehetőséggel.

A négy továbbjutott torta készítőjének 2022. március 17-én a második fordulóban a zsűri előtt, élőmunkával kell majd elkészíteni a tortákat, ahol ellenőrizni fogják a technológiát, és a receptek pontos betartását is.

A győztest 2022. március 30-án az Ópusztaszeri Történeti Emlékparkban tartandó ünnepségen hirdetik ki, ahol a győztes torta megkóstolására is lesz lehetőség.

Kapcsolódó
Tortát neveztek el a Tenkes kapitányáról
A finomság olyan elegáns és egyszerű, mint Zenthe Ferenc is volt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik