Keresik a magyarok kedvenc külföldi ételét

Április végéig lehet szavazni a kedvencekre.
Kapcsolódó cikkek

Nemrég indult el az új országos gasztrojáték és felmérés a TV Paprika és a Recepttar.hu közreműködésével, amelyben azt kutatják, melyek a nemzetközi konyhapalettából a magyarok kedvencei.

A nagyi kedvenc házisütije, gulyás gazdagon vagy paprikáskrumpli: biztosan előkelő helyen tarolnak, ha a magyarokat a hazai ízekről kérdezzük.  Ám az idei Mit eszik az ország?  a nemzetközi konyhák favorit fogásait rangsorolja, a magyarok szájíze szerint.

Pixabay

Legyen szó hamburgerről, sushiról, pho levesről vagy csevapcsicsáról, itthon is számtalan helyen lehet már tökéletesen elkészített külföldi fogásokat találni. A világ konyháinak színes palettájából választhatnak a magyarok – legalábbis virtuálisan – hiszen a legnépszerűbb étkek szerepelnek a Mit eszik az ország? ötvenes listájában.

Az ízválasztó szavazók április 30-ig jelölhetik 5 legkedvesebb nemzetközi fogásukat, ráadásként plusz 1, szintén nemzetközi édességüket is. 

A szavazás mellett receptek és érdekességek is várják az érdeklődőket, sőt a TV Paprika mesterszakácsa,  Bede Róbert segítségével számtalan konyhai trükköt is megismerhetnek a szavazók, így kiderül, hogyan kell gyorsan és ügyesen posírozni, mi a tökéletes steak titka, vagy mitől lesz szakszerű a halbőrözés.

Kapcsolódó
A Camembert sajt a magyarok legkedveltebb grillétele
A legjobb 5 közé került a gomba és a cukkini is, de a húsok sem merültek feledésbe.

Korábban már voksolt az ország a kedvenc grill ételekre, magyaros fogásokra, és a szívet melengető süteményekre is. Az előző felmérésekből kiderült, hogy a hazai ételek közül a húsleves és a bableves az igazi favorit, alig valamivel megelőzve a rántott húst, a grill ételek között a Camembert sajt grillen lett az abszolút nyertes, míg a sütik közül a zserbó, a rétes, és a mézes krémes került a dobogóra.

Májusban tehát bővül a sor, és az is kiderül, hogy mi a magyarok körében a legkedveltebb nemzetközi étel.  Ősszel pedig tovább folytatódik majd a kutatás a kedvenc tortákkal és a trendekkel összhangban, az egészséges ételek rangsorát is felállíthatják a fogyasztók.

Szavazni a Mit eszik az ország? weboldalán lehet.

Kapcsolódó
Kiderült, mi a magyarok kedvenc étele
Alig maradt le a toplistáról a rakott krumpli, a borsóleves, a bundáskenyér és a fasírt.