Otthon készült

Utcadísz lett a fonott óriásfű Szilágysámsonban

Szép és kreatív ötlet.

A nyár tele van meglepetésekkel, igaz ez a kreatív kertbarátok júliusi napjaira.

Kapcsolódó
A 4 legjobb lehetőség, amivel kizárhatod a külvilágot kertedből
Ha nem szeretnénk, hogy a szomszéd kíváncsiskodó tekintete megtaláljon, mutatjuk a praktikákat.

Egy-egy szép előkert látványos díszei lehetnek a különféle színű díszfüvek, főleg, ha a gazda még be is fonja őket. A napokban egy Facebook csoportban osztotta meg Kis Edit szellemes ötletét.

fotó: facebook

Kis Edit a romániai Szilágysámsonban él, kedveli a virágokat és szereti díszíteni, csinosítani a falusi porta környékét. Kérdésünkre elmondta, a különlegesen befonott, utcai díszfű kedveli a déli, napos oldalt, ahol az ő házuk is fekszik.

Szinte nem is szoktam locsolni, jól bírja a szárazságot. Az udvarunk elég szűkös, viszont az utcán kiváló helye van a dísznövénynek. Korábban az interneten láttam egy cikket a fonott növényekről, gondoltam, nekem is ki kell próbálni itthon. Az igazság az, hogy ősszel lenne ideális az elkészítése, de alig tudtam kivárni, hogy megnőjön a növény, és hármas fonattal díszíthessem

– mesélte Edit.

A kertbarát hozzátette, ősszel célszerű mindenképpen összekötni ezeket a díszfüveket, hogy a téli csapadék, a hólé kevésbé károsítsa a töveket. Télen a víztől könnyen kifagyhatnak, kirohadhatnak a növények. Kis Edit még idén ősszel szeretne egy másik fajta fonást is kipróbálni a leveleken.

Kapcsolódó
Mesés kerti kuckót és komposztáló kast álmodott meg vesszőből a kosárfonó
Némi gyakorlással és kreativitással remek dolgok készíthetők vesszőből.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik