Otthon készült

Virágszirmokból készült szőnyeg Kisbárkányban

Facebook/Körmöczi-Trenka Veronika
Facebook/Körmöczi-Trenka Veronika

Tavaly Kisbárkány volt az egyetlen település, amely egy spanyol felhíváshoz csatlakozva részt vett az El Camino zarándokút tiszteletére meghirdettet nemzetközi virágszőnyeg-készítő kezdeményezéshez. Idén a bárkányiak mellett már Egerfarmos és Csömör is elkészítette a virágszőnyegét – olvastuk a Nool cikkében.

Természetesen idén is megtalálható az ábrán az El Camino jelképe, a fésűkagyló és a szervezők kérése nyomán ebben az esztendőben is feltüntettük a községünk és a zarándokút célhelye, Santiago de Compostela közötti távolságot. Ez nem kevesebb, mint 2955 kilométer

– mondta Körmöczi-Trenka Veronika, a település önkormányzatának közművelődési munkatársa.

Facebook/Körmöczi-Trenka Veronika

Az idei alkotás első ránézésre egy templomi ólomüvegre hasonlít. Azt ábrázolja, amint egy zarándok a Nap sugaraitól ölelve teljesíti a Szent Jakab zarándokutat, azaz az El Camino-t.

A képben főként a sárga szín dominál, annak szinte minden árnyalata megtalálható benne. A sziromszőnyeg elkészítéséhez a réti és a kerti virágok mellett napraforgót is felhasználták a kisbárkányi alkotók.

Facebook/Körmöczi-Trenka Veronika

A piros és a vörös árnyalatú részeket, így például a tőr szimbólumot az ecetfa virágából formázták meg. Emellett a muskátli különböző színű szirmai is helyet kaptak a kép keretén a nemzeti színű lobogót mintázva. A zarándok alakjához, illetve a fekete kontúrokhoz virágföldet használtak.

És így néz ki Egerfarmos virágszőnyege:

Kapcsolódó
Másfél kilométeres virágszőnyeg borította Csömör utcáit
Megadták a módját az úrnapi körmenetnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik