Szombaton rendezték meg a 18. Országos Lecsófesztivált a balatonkenesei Széchenyi parkban. Húsz csapat állt fel idén, hogy elnyerjék a legjobb lecsó és a “lecsókirály” titulust, írta a Veol.
A fesztivál legnagyobb sátrával és legtöbb tagot számláló csapatával idén a Balatonkenesei Városvédő Egyesület büszkélkedhetett. A hagyományos lecsó mellett többek között babos káposztát, sült tarját és grillezett csirkemellet is készítettek, a résztvevők pedig nagy szeretettel kóstolgatták a finom falatokat.
A harmadik helyen a Szilvamagos csapat végzett, akik kaliforniai paprikába töltött lecsót készítettek.
Második helyen végzett a Zsolti és a barbik nevet viselő csapat, akik hagyományos lecsót készítettek modern elemekkel, mint a szalonnachips és a kolbászmorzsa.
A Lecs-go csapata címvédőként hagyhatta el a helyszínt, hiszen idén is megnyerték a fődíjat. A csapat főszakácsa, Tóth Zoltán címvédő lecsókirály ételének az „Erdő kincsei” nevet adta, volt benne rókagomba és vargánya, fűszerezésében borókabogyót, kakukkfüvet és medvehagymát is használtak.