Tihanyban járva, az ember óhatatlanul is betéved a Régi Idők Udvara Skanzen és Étterembe, amelynek hangulata a falusi porták hangulatát idézi, ételeik pedig a vidéki nagyik kiváló főztjeire emlékeztetnek.
Itt nem csupán balatoni borra, házi sörre és az erdőben gyűjtött gyümölcsökből készített pálinkra, no meg házi szörpre és szódavízre, hanem a termelőktől beszerzett, vagy éppen a tulajdonos Papp-család által készített, helyi alapanyagokat tartalmazó ínyenc falatokra invitálják a vendégeket.
Ebből fakadóan a külföldi trendiknek itt nincs helyük: kizárólag hagyományosan magyar italokat és magyaros ételeket kínálnak. Csupán a példa kedvéért: a kovászos uborkát sem vásárolják, hanem maguk készítik, miként a bodzavirág szörpjét is.
Az étlap kínálatában ezért minden különlegességnek és egyedinek számít, bármelyik fogyasztása közben előbukkannak a nagyi finom főztjei, régi idők vidéki ízeinek emlékei.
A gasztronómiai időutazás része, hogy agyagtányérokon, fatálakon kínálják kemencés ételeiket, melyeket kecskelábú nehéz rönkasztalokon tálalnak fel, és az italokat is agyagkorsókban, agyagpoharakban viszik a vendég asztalához.
A tulajdonosoknak szép emlékeik vannak a vasárnapi ebédről, a nagymama főztjeiről, ám 17 éve, mióta működik az éttermük, tavasztól őszig vasárnap ők dolgoznak, a s mint minden nap, vasárnaponként is a vendégeknek szolgálják fel az ebédet.
Papp Zoli, a főszakács filmünkben a ház két specialitásnak receptjét is elárulja és a szemünk láttára készíti el azokat.
Az egyik az Attila kardja – marhabélszín, mangalica szalonna, kápia paprika felfűzve – lángoson tálalva, valamint az utánozhatatlan tihanyi, sörrel készült és kemencében sült csülök.
Jó étvágyat hozzá!