Vendégváráskor mindig nagy dilemma, hogy mit tálaljunk fel. Fontos, hogy lehetőleg mindenkinek elnyerje a tetszését, ne kelljen órákat tölteni miatta a konyhában és ha még előre el is készíthető, akkor az igazán jolly joker. Ezt mind „tudja” a cukkinis tócsnirólád, sőt, talán még nem is kóstolt senki ilyet korábban, így garantált a siker!
Cukkinis tócsnirolád
Hozzávalók
- 50 dkg cukkini
- 2 db tojás
- 2ek liszt
- 1 tk morzsolt oregánó
- só
- bors
- 15 dkg szeletelt sonka
- 10 dkg szeletelt Ammerländer Jadegut sajt
Elkészítés
- A cukkinit megmossuk, ha vastag a héja, akkor meghámozzuk és durvára reszeljük. Alaposan kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd összekeverjük a felvert tojásokkal, a liszttel és az oregánóval, azután sózzuk és borsozzuk.
- A cukkinis masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk úgy, hogy egy kb. 20×25 cm-es lapot kapjunk.
- 180 °C-on 15-25 perc alatt készre sütjük (minél kevesebb benne a nedvesség, annál gyorsabban átsül).
- Még melegen beterítjük a sajtszeletekkel, majd a sonkaszeletekkel és szorosan feltekerjük.
- Langyosan szeleteljük.