Egy kis finomság, van vele egy kis munka, de Edvi Kata receptjét érdemes kipróbálni.
Hólabda receptje
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 kk sütőpor
- 3 dl tej
- 5 dkg liszt
- 10 dkg lágy vaj vagy margarin
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12 dkg porcukor
- 1- 2 ek rum
- kókuszreszelék
- 10 dkg étcsoki
- 3-4 kocka fehércsoki
- Egy gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
- A tojást alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan összeforgatjuk.
- A masszát sütőpapíros tepsibe öntjük, eligazgatjuk, körülbelül 10-15 perc alatt készre sütjük.
- Kicsi – 4 centiméteres – pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a kihűlt tésztát.
- A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, majd alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük.
- A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd tovább habosítjuk a kihűlt főtt krémmel.
- Egy piskótakorongot megkenünk vastagon a krémmel, egy másik korongot ráteszünk, majd kívülről is bekenjük vékonyan krémmel.
- Ezután megforgatjuk a kókuszreszelékben. Az étcsokit gőz fölött 1 evőkanál étolajjal felolvasztjuk, megkenjük a süti tetejét, majd olvasztott fehércsokival mintázzuk kedvünk szerint.