Otthon készült

Télen-nyáron kényeztető desszert a hólabda

edvi kata
edvi kata
Garantáltan mindenki kedvence lesz.

Egy kis finomság, van vele egy kis munka, de Edvi Kata receptjét érdemes kipróbálni.

Hólabda receptje

Hozzávalók a piskótához

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 kk sütőpor

Hozzávalók a krémhez

  • 3 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg lágy vaj vagy margarin
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 12 dkg porcukor
  • 1- 2 ek rum
  • kókuszreszelék
  • 10 dkg étcsoki
  • 3-4 kocka fehércsoki

Elkészítése

  • Egy gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
  • A tojást alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan összeforgatjuk.
  • A masszát sütőpapíros tepsibe öntjük, eligazgatjuk, körülbelül 10-15 perc alatt készre sütjük.
  • Kicsi – 4 centiméteres – pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a kihűlt tésztát.
  • A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, majd alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük.
  • A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd tovább habosítjuk a kihűlt főtt krémmel.
  • Egy piskótakorongot megkenünk vastagon a krémmel, egy másik korongot ráteszünk, majd kívülről is bekenjük vékonyan krémmel.
  • Ezután megforgatjuk a kókuszreszelékben. Az étcsokit gőz fölött 1 evőkanál étolajjal felolvasztjuk, megkenjük a süti tetejét, majd olvasztott fehércsokival mintázzuk kedvünk szerint.
edvi kata
Kapcsolódó
Így készül a villámgyors bogyós csodasüti
Garantált, hogy pillanatok alatt elfogy.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik