Otthon készült

Így készül a villámgyors bogyós csodasüti

Garantált, hogy pillanatok alatt elfogy.
Korábban a témában:

Ennek a sütinek annyira egyszerű az elkészítése, hogy lazán lekörözi a lusta asszony rétesét, pedig az sem a macerásságáról híresült el!

A család édesszájú férfitagjai azonban felfedeztek egy nagy hibát is a ropogós finomsággal kapcsolatban: bármekkora mennyiség is kevés belőle, mert pillanatok alatt elfogy!

Érdemes kipróbálni, mert alig öt perc alatt összedobható, és negyven perc alatt készre is sül. Bármilyen leveses gyümölccsel elkészíthető, mi most a bogyós változatot mutatjuk be lépésről lépésre.

Fotó: Dubóczky Krisztina

Hozzávalók

  • 3 dl liszt
  • 3 dl cukor
  • 3 dl gríz
  • 1 dl kókuszreszelék (elhagyható)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kg friss bogyós gyümölcs vegyesen vagy ízlés szerint bármelyik (szeder, eper, ribizli, szamóca, málna, áfonya) vagy 80 dkg fagyasztott vegyes erdei gyümölcs
  • 20 dkg vaj
  • egy csipet só
  • porcukor ízlés szerint

Fázisfotók

6 fotó megtekintése

Így készül a villámgyors bogyós csodasüti

Így készül a villámgyors bogyós csodasüti

Fotó megosztása:

Elkészítése

  1. A sütőt melegítsük elő 180 Celsius fokra.
  2. Vajazzunk ki egy tepsit minimum 5 dkg vajjal bőségesen (margarin is megteszi).
  3. Keverjük össze alaposan a száraz hozzávalókat egy tálban (liszt, gríz, cukor, kókuszreszelék, vaníliás cukor, sütőpor).
  4. Készítsük elő a bogyós gyümölcsöket: mossuk meg, vagy vegyük elő a mélyhűtőből – fagyasztott állapotban használjuk fel!
  5. A kivajazott tepsire szórjuk rá a lisztes keverék harmadát.
  6. A lisztes keveréken oszlassuk el a gyümölcs felét. Ha nem szeretjük annyira savanykásan, szórjuk meg egyenletesen két-három kanál porcukorral.
  7. Újra lisztes keverék, rá a gyümölcsös réteg következik, végül a lisztes tésztaalapunk utolsó harmadával borítsuk be a sütit.
  8. Szórjunk a tetejére egyenletesen 15 dkg apróra szelt vajdarabkát.
  9. Mehet a sütőbe, és 40 perc múlva kész is a villámgyors, mennyei sütemény!
  10. Ha úgy szeretjük, megszórhatjuk porcukorral a tetejét. Melegen és hidegen is nagyon finom!

Extra tipp

Nagyon finom reszelt almából is. Hámozzunk meg 1 kg savanykás almát, jonatánt vagy idaredet, majd keverjük össze egy evőkanál fahéjjal és két-három evőkanál cukorral. Fontos, hogy ne nyomkodjuk ki! Az elkészítése megegyezik a fent leírt változattal.

Jó étvágyat kívánunk!

Kiemelt kép: Dubóczky Krisztina

Baracksüti nélkül évtizedeken át nem rendeztek vidéki lagzit
A hetvenes-nyolcvanas években vidéken a süteményes tálcák favoritja volt.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.