Jókai bableves után szabadon: így készül a komáromi Jókai palacsinta

2022-ben a Jókai palacsintát választották az év ételének Komáromban.

Nagy sikerrel zárult Komáromban a Komgasztro első két évada. Az első évadban Sági Szilárd gasztrokibic és Proczeller Tamás házigazda, a Tourinform Iroda vezetője járták és kóstolták végig a város éttermeit és Komgasztro címmel hetente új gasztronómiai videókat tettek közzé a Komgasztro Facebook oldalon és a város Youtube csatornáján, írta komarom.hu.

Az első évad záró adásában a Csillagerőd teraszán Szilárd tonhalas tésztát készített, melyhez Bondor László borlovag borkóstolással és ajánlóval készült. A második évadban Sági Szilárd meghívott vendégeivel együtt ezúttal már fix helyszínen, a Kemencés Színben, Komárom történelméhez kapcsolódó ételeket készítettek el, minden részben egy-egy ismert komáromi személyiség közreműködésével.

Adásonként két étel készült egyszerre a paraván két oldalán, a meghívott vendégnek Szilárd a paravánon keresztül adta az instrukciókat.

A Komáromhoz köthető eredeti recepteket úgy formálták át, hogy mindenki, aki szeretné, el tudja készíteni otthon. A második évadban minél egyszerűbben és minél gyorsabban elkészíthető ételeket főztek. A sorozatban szekeres galiba, fácános rilette, ostromszűz, Komáromi piszkés halfasírt, Egressy Béni vendégvárója és Jamon A La Catalana készült.

Az utolsó adásban Szilárd elkészítette a komáromi főzőtársak által ajánlott ételt: a Jókai bablevest leves nélkül, azaz a komáromi Jókai palacsintát, melyet 2022-ben az év komáromi ételének választottak.

Ezt az újragondolt ételt, a legújabb foodtruck trendnek megfelelő Komáromi Jókai palacsintát, nagyon egyszerű elkészíteni.

A Komáromi Jókai palacsinta receptje

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a kolbász chipszhez

Hozzávalók a palacsintatésztához

Elkészítése

Kapcsolódó
Árvácskával készül a palacsinták hercegnője
Nem csupán ízletes, hanem mutatós is.