Otthon készült

Magyar címer öltözteti a Balaton legszebb kocsonyáját

Facebook / Nagy István
Facebook / Nagy István
Harminchét kocsonyát bírált el a zsűri 17. alkalommal megrendezett badacsonytördemici versenyen.

Badacsonytördemicen a Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület immár 17. alkalommal rendezte meg a kocsonya szépségversenyt – írta a Veszprém Vármegyei Hírportál.

A vírushelyzet miatt két év kihagyás után rendezték meg a nem mindennapi vetélkedést. A jó hangulatú rendezvényen sikerrel szerepeltek a tapolcai Batsányi táncegyüttes és a Tördemic néptánc együttes táncosai és a kiállított kocsonyák is. A hideg étekből számos szebbnél szebb kompozíció született.Cseppet sem volt könnyű dolga a zsűrinek, összesen 37 kocsonyát kellett elbírálni.

Galéria
Facebook / Nagy István

Az első helyezést maximális pontszámmal a nemesgulácsi Soós Csilla érdemelte ki a magyar címert ábrázoló kocsonyájával. Második lett a mesztegnyői önkormányzat, harmadik a Nemesgulács Jövőjéért Egyesület alkotása.

A gyermekek számára hirdetett kategóriában a helyi Rózsakő Óvoda gyümölcskompozíciója kapta a legjobb értékelést, a második helyen a nemesgulácsi Steer-fiúk kocsonyája, a harmadikon a Rózsakő Óvoda zöldséges kompozíciója végzett.

A remegő ételeket nem kóstolták meg, az óvoda támogatására ajánlották fel a kreatív konyhatündérek. A vendégeknek és a közönség számára külön főztek a falu szakácsai.

Kapcsolódó
Együnk több kocsonyát, csodát tesz a ízületekkel
Könnyen felszívódik, fontos tápanyagokat tartalmaz, mely számos területen segíti egészségünket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik