Otthon készült

Lila kis Polskiban érkezett Bicskén a nyuszi

A Pötördi család lényegében közkívánatra készítette el ezt a különleges dekorációt a családi vállalkozásként működő autószervíz elé.

A történet kezdetéhez egészen tavaly előtt novemberig kell visszakanyarodnunk, mikor a Mikulás közeledtével a család kitalálta, hogy feldíszítenek egy Trabantot, amit kitesznek a műhely elé maguk és a környezetük örömére és nem utolsó sorban reklámként is jól jöhet a dekoráció.

A Peterdi család ugyanis tősgyökeres bicskei família. Pötördi Imre autószerelő műhelyét lépésről lépésre építette fel 1985-től, akkor még kisiparosnak nevezték a mestert – írta a családról a Feol. Fia, ifjabbik Pötördi Imre és lánya, Pötördi Nikolett viszi nagyobbrészt a ma már több lábon álló családi vállalkozást, amelyik 2000 óta ugyanezen a helyen található.

Tavaly előtt kezdtük a dekorálást, elsőként egy piros Trabantot helyeztünk ki, ami ki volt világítva és a tetőcsomagtartón egy fenyőfát szállított a Mikulás. A Trabantot dísznek vásároltuk és a saját gyerekeink festettek le a barátokkal pirosra

– mesélte a Sokszínű Vidéknek Pötördi Nikolett.

A dekoráció annyira tetszett a bicskeieknek, hogy a következő évben már őszi installáció is született: egy régi, háromkerekű platós motor és bálák formájában, majd kapott később halloweeni díszítést is. Mikulásra ismét kiparkolt a Trabant és egy rénszarvas szán is megérkezett, amit szintén saját kézzel festett, díszített a család.

Idén tavasszal nem akartam már dekort készíteni, de az utcán, az üzletekben többen megállítottak, hogy mi lesz a tavaszi látványosság? Lesz-e valami különlegesség?  Így beadtam a derekam. Szóltam a páromnak Csabinak, hogy szerezzen egy kis Polskit, így született meg a közelgő húsvétot idéző nyuszis kisautó

– idézte fel a történetet Nikoletta.

Az egykori kultikus lengyel autó használhatatlan állapotban van, ezt is, ahogy a Trabantot, dekorációnak vásárolta a család. És természetesen ezt a járművet is a gyerekek (Bence és Martin) festették le barátaikkal.

Az autóban rózsaszín nyuszi ül, körülötte tavaszi virágokkal, maga az autó is nyuszira van maszkírozva hatalmas fülekkel a tetején és körülötte tojásokkal, a tojásokat, répát, kiscsirkét én vágtam ki hungarocellből és festettem le

– mondta el Nikoletta, aki kiemelte, hogy igazi városi látványosság lett ebből az ünnepi alkotásból is. Sokan állnak meg szelfizni, fotókat készíteni és gyakran csak e miatt a dekoráció miatt jönnek ide az emberek.

Kapcsolódó
A város, ahová gyepszőnyeggel borított Trabanton érkezik a nyuszi
Csornán minden évszakban ötletes alkotásokkal teszik vonzóvá a központot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik