3 fantasztikus sárgabarackos desszert a nyár ínyenceinek

A napfény íze édességekbe álmodva.

A nyár a friss gyümölcsök és az ízletes desszertek időszaka. Az érett, lédús sárgabarackkal tulajdonképpen a napfény ízét kóstolhatjuk meg. Ha már magából a gyümölcsből eleget ettünk, készítsünk belőle mennyei édességeket, süteményeket!

Íme néhány sárgabarackos desszertötlet, amelyeket érdemes kipróbálni ezen a nyáron!

Sárgabarackos kuglóf

Freepik

Hozzávalók

Elkészítés

A vajat a cukrokkal és a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét.

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és kanalanként belekeverjük a masszába.

Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verjük és ezt is óvatosan hozzáadjuk a tésztához.

A kuglófformát kikenjük vajjal és belisztezzük.

Beleöntjük a massza felét, majd beleszórjuk a kockára vágott barackot is. Nem baj ha sok kerül bele, a tésztába szépen belesül. Végül a maradék masszát a tetejére öntjük.

A tésztát villával is megszurkáljuk.

175 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt, tűpróbáig megsütjük. Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik.

Sárgabarackos-áfonyás kefires piskóta

Freepik

Hozzávalók

Elkészítés

A kefirt, cukrot, tojásokat, sót és olajat összekeverjük.

A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, egy viszonylag sűrű masszát kapunk.

Kiolajozott, kilisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a gyümölcsökkel.

200 C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Tejszínes-sárgabarackos pite

Unsplash

Hozzávalók

tésztához

tejszínes öntethez

továbbá

Elkészítés

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és a cukorral, majd a hideg vajdarabkákkal összemorzsoljuk.

Gyors mozdulatokkal hozzágyúrjuk a tojást és a tejfölt is.

Folpackba csomagolva 1 órán át pihentetjük a hűtőben.

Enyhén kivajazott piteformába nyomkodjuk (ki is nyújthatjuk) úgy, hogy a forma szélére is feltapadjon.

Vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

A barackokat szeletekre vágjuk. Egymást kicsit fedve elrendezzük a tésztán.

A tejszínes öntet hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a pitére (ez időben felcserélhető az előző ponttal).

200 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó