Otthon készült

Világversenyen díjazták a balatonlellei bonbont

Csillichocobons Kézműves Csokiműhely
Csillichocobons Kézműves Csokiműhely
A londoni Great Taste világversenyen kapott csillagos minősítés Földes Csilla mézes-gyömbéres és kajszibarack pálinkás kézműves bonbonja.

A balatonlellei csokiműhely első ízben indult a Great Taste világversenyen, amelyen különböző kategóriákban csaknem hatezer ételt, italt, édességet bíráltak a zsűri tagjai.

Ez olyan elismerés, mikor az éttermeknek Michelin-csillagot adnak, a Méz & Gyömbér két csillagot, a kajszibarack pálinkás egy csillagot kapott

– mondta Földes Csilla, a Csilli Choco Bons tulajdonosa.

Hozzátette: a zsűriben a gasztronómiai szakemberek mellett, vloggerek, szakújságírók foglaltak helyet és már az induláshoz komoly kritériumoknak kellett megfelelni. Például a terméknek már egy éve forgalomba kellett lennie. A bírákat lenyűgözte a pálinka, csokoládé és finom sárgabarack íz egyensúlya és kiemelték a művészi színezést, a fényes megjelenését az édességnek.

A mézes-gyömbéres bonbonja az egyik bírót az erdő éjszakai égboltjára emlékeztette.

Kedden délelőtt tudtam meg az eredményt és libabőrös lettem, mikor olvastam a véleményezést, ami arra sarkall, hogy még finomabb, különlegesebb, más ízvilágú bonbonokat készítsek nemzetközi versenyen

– tette hozzá a bonbonkészítő.

Egyébként sok magyar kézműves nevezett a világversenyre, de csak kevesen kaptak csillagos minősítést.

Kapcsolódó
Sokak kedvence, de valóban csoki a fehércsoki?
Legalább 20 százalék kakaóvajat és legalább 14 százalék tej szárazanyagot kell tartalmaznia a fehércsokinak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik