Otthon készült

Keresik Magyarország legfinomabb lekvárját

Pixabay
Pixabay
A verseny egyedülálló alkalom arra, hogy bárki megmutassa a hagyományos családi recepteket.

A 2023. évi Kézműves Kiválóságok Díjra már lehet nevezni – írta a Kézműves Kiválóságok.

Magyarország legismertebb kézműves termelői idén is bemutathatják kreativitásukat és hagyományörző szakértelmüket. A harmadik alkalommal meghirdetett Kézműves Kiválóságok Díj nem csupán elismerés a tehetséges kézműveseknek, hanem egy egész országot átölelő gasztronómiai ünnep.

A legízletesebb szörpök, gyümölcslevek, lekvárok és mézek versengenek a legmagasabb elismerésért. A verseny a kóstolás mellett az alkotás szeretetéről és a hagyományok tovább éltetéséről is szól.

Pixabay

A szakmai zsűri bírálata garantálja a legjobb minőséget és autentikus ízeket. A zsűri tagjai a legkiválóbb szakemberek, akik érzékszervi minősítés és küllemi jellemzők alapján döntenek a győztesekről.

A győztesek október 22-én, az OMÉK-on vehetik át díjukat. Az ünnepi eseményen a nyertesek bemutatkozási lehetőséget kapnak, hogy személyesen is megismertessék termékeiket a nagyközönséggel.

A kategóriák, ahol a kiválóságokért versenyeznek:

Magyarország Szörpje 2023 I.- II. – III. helyezett
Magyarország Gyümölcsleve 2023 I.- II. – III. helyezett
Magyarország Lekvárja 2023 I.- II. – III. helyezett
Magyarország Méze 2023 I. – II. – III. helyezett

Legyen szó hagyományos családi receptekről vagy új, kreatív ízvariációkról, a Kézműves Kiválóságok Díja a tehetségnek és a szenvedélynek állít emléket.

Aki részt kíván venni a kulináris kalandban, nevezze be termékeit szeptember 25-ig, és biztosítsa helyét a Kézműves Kiválóságok Díja versenyben. A versenyre nevezni ezen az oldalon lehet.

Kapcsolódó
Keresik a szörp fővárosát Magyarországon
Az átfogó felmérés végére az is kiderül majd, hogy idén melyik íz a magyarok kedvence.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik