Otthon készült

Ennivaló tükörtojások, amik túl cukik ahhoz, hogy megegyük

Etoni Mama
Etoni Mama
Etoni Mama minden egyes alkotása kreativitását, örömét és türelmét jelzi.

Sok szülő rengeteg erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy egészséges ételeket készítsen, amelyek csábítónak tűnnek a gyerekek számára, de Japánban van egy anyuka, aki tökéletes megvalósítója a kreatív ételeknek.  Etoni Mama a Kyaraben (bento karakter) mestere, aki az ételeket rajzfilmszerű emberekre és állatokra való formálásának művésze. Bár sokféle hozzávalóval dolgozik, Etoni különösen tehetséges abban, hogy a tükörtojást mindenféle aranyos karakterré varázsolja.

Körülbelül egy órát tölt kreatív ételeinek összeállításával, és mint említi:

Az eredeti cél az volt, hogy felkeltsem a gyerekeim érdeklődését és nagyobb kedvet csináljak az étkezéshez. Ihletet merítek, ha megnézem az összetevőket, és egészen gyorsan jönnek a megvalósítandó karakter ötletek.

Micimackótól Pikachuig Etoni szinte bármilyen karaktert el tud készíteni tükörtojásból. A  sárgája tökéletes arcok és testek, míg az egyéb összetevők, például az ehető hínár gondosan el vannak rendezve a tetején, hogy képviseljék a karakterek haját és arcvonásait. Egyes ételek még sonka-, sajt- és zöldségdarabokat is tartalmaznak a kép teljessé tétele érdekében.

Míg a legtöbben hozzá vagyunk szokva a tojások főzéséhez, sütéséhez vagy rántásához, Etoni tudja, hogyan vigye tovább a műveletet és hogyan alkosson karaktert. Persze nem minden étele tartalmaz tojást, de az ételművész mindenféle hozzávalót aranyos karakterekké varázsol.  Talán különös, de semmilyen formális képzettséget nem kapott az ételkészítés terén, ami azt jelenti, hogy ez az ő tehetsége, ami minden munkáján meglátszik.

A fotókon jól látható, hogy Etoni Mama mennyire szenvedélyes szokatlan mestersége iránt. Amellett, hogy megosztotta különleges alkotásait több mint 178 000 Instagram-követőjével, egy szakácskönyvet is kiadott, hogy segítsen más szülőknek kreatív ételeket készíteni gyermekeikkel.

Érdemes megnézni Etoni Mama színes, karakteres ételeit az alábbi galériában.

Galéria
etoni mama
Kapcsolódó
Ehető mesetálat készített unokáinak a kreatív nagypapa
Így csalhatunk boldog mosolyt egy kis fantáziával az unokák arcára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik