Csodatevő gyógynövények a vesék egészségéért

Olykor sokunknak meggyűlik a baja a veséjével, ilyen estben jó szolgálatot tehetnek bizonyos gyógyteák, melyek átmossák, tisztítják és csökkentik a gyulladást.

A vese nagyon érzékeny terület, ezért érdemes vigyázni rá és természetes gyógynövényekkel gondoskodni a védelméről. A vesék működése rendkívül fontos a szervezet számára. Feladatai közé tartozik a vizelet elválasztása, a folyadékháztartás szabályozása, különböző salakanyagok kiválasztása, a sav-bázis háztartás normál működése. Emellett több fontos hormon termeléséért is felelős. Ahhoz, hogy a vesék optimálisan működjenek és el tudják végezni a feladatukat, a szervezet méregtelenítését, fontos a megfelelő folyadékbevitel és figyelmet kell fordítani a védelmükre.

A Nosalty cikke segítségével megmutatjuk melyek azok a gyógynövények, amik segítségével hatásosan tisztíthatjuk és segíthetjük a vesét.

A mezei zsurló az a gyógynövényünk, ami a vese számos problémáját képes enyhíteni. Vesetámogató hatásáról híres, teája átöblíti a szervet, vízhajtó hatású, sőt, vesekő, vesehomok, vesefertőzés, húgyúti és hólyagproblémák esetén is használható. Vesegyulladás, vesevérzés esetén azonban nem szabad fogyasztani, valamint szívelégtelenség esetén nem ajánlott.

pixabay

Az egyik legjobb vízhajtó, veseműködést segítő gyógynövénytea a nyírfa leveléből készül. A nyírfalevél teája morzsolja a vesekövet, kihajtja a vesehomokot és gátolja az újabb kőképződést. Antibakteriális és fertőtlenítő hatása miatt hatásos vese- illetve hólyagbántalmaknál, a legjobb növényi vízhajtóként is ismert. A zsurlóhoz hasonlóan hólyaghurut, húgycsőgyulladás, vesekő, vesehomok esetén is remek. Szívelégtelenség esetén nem ajánlott a fogyasztása.

pixabay

Híresen remek húgyúti bántalmakra, vizelethajtó, tele van értékes fitonutriensekkel, amelyek megakadályozzák, hogy a káros mikroorganizmusok tapadjanak a húgycső nyálkahártyájához. Azt is tudják blokkolni, hogy a vesekőképződést okozó kristályok a vese sejtjeihez kötődjenek, és ott lerakódjanak.

pixabay

Tisztítja a vizeletkiválasztó- és az emésztőrendszert. Meglévő vesefájdalmak esetén érdemes nagy mennyiségben fogyasztani teáját, egészen a panaszok enyhüléséig.

pixabay

Teája vizelethajtó, hólyag- és vesetisztító: vese- és hólyagbántalmak, húgyúti fertőzések, vesegyulladás, vesemedence-gyulladás, hólyaghurut, fehérje- és vérvizelés, vesekő és vesehomok esetén egyaránt kihasználhatjuk gyulladáscsökkentő, vizelethajtó hatását. Kisebb vesekövek elhajtására is bevethető.

pixabay

Kapcsolódó
Társasjáték segít megismerni a gyógynövények jótékony hatását
Kicsik és nagyok szórakozva tanulhatják meg a gyógynövények fontosságát.