Otthon készült

Balatonlellén készül a 2023-as év pezsgője

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
A nemzeti versenyt első alkalommal rendezték meg.

A Garamvári Szőlőbirtok Furmint Brut 2019 pezsgő lett a legjobb a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Év Pezsgője Nemzeti Pezsgőversenyen.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Agrár tagozat, a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, valamint az AGROTREND Csoport összefogásával szervezett országos megmérettetésre több mint 30 pezsgőt neveztek be a hazai pezsgőkészítők. A kétfordulós versenyen előbb a 6 legjobb pezsgőt választotta ki Herczeg Ágnes dipWSET nemzetközi borszakértő vezetésével a 8 tagú szakmai zsűri, majd a VOSZ bíráló bizottsága döntött a végső sorrendről.

A VOSZ Év Pezsgője Nemzeti Pezsgőverseny példamutató közös munka eredménye, amely során mindenki nagyszerűen teljesített.

A verseny első fordulóját a Pécsi Egyetemi Borbirtokon rendezték. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen Pécs és a pezsgőgyártás hosszú közös múltra tekint vissza, a PTE SZBKI felkészült és lelkes szakembereinek pedig egyik fontos küldetése, hogy a pécsi pezsgőről jövő időben is beszélhessünk.

A Nemzeti Pezsgőverseny független, értékes, egyedi, maga nemében az első, de biztosan nem az utolsó – összegezték tapasztalataikat a szervezők.

A 2023-as nyertes, Garamvári Szőlőbirtok Furmint Brut 2019 pezsgő egyúttal egy éven keresztül a VOSZ reprezentációs pezsgője is.

A díjnyertes pezsgő először december 1-jén (a Magyar Vállalkozók Napján) az Év Vállalkozója Díjak átadásakor mutatkozik be a Művészetek Palotájában.

Kapcsolódó
Unsplash
10 érdekesség a szilveszter legkedveltebb italáról
De vajon mi köze Madame Pompadour melleinek a pezsgőhöz?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik