Otthon készült

Így készül 10 perc alatt tökéletes linzer

pixabay
pixabay
Ezzel a könnyen és nagyon gyorsan elkészíthető recepttel garantáltan finom és pár perc múlva már porhanyós finomsággal örvendeztethetjük meg a családot az ünnepek alatt.

Vannak sütemények, amik örök klasszikusnak számítanak, az egyik ilyen a linzerkarika. Talán nincsen olyan ember, aki ne fogyasztotta volna és olyan háziasszony, aki nem sütötte volna már meg a puha, omlós és könnyű süteményt. Sokunknak a karácsonyi ünnepek sem telhetnek el ezen desszert sütése nélkül, hiszen az elkészítése nem egy ördöngösség, és a kisült finomságot napokon át fogyasztani tudjuk.

A Nosalty könnyen és nagyon gyorsan elkészíthető receptjével garantáltan finom és pár perc múlva már porhanyós linzerrel örvendeztethetjük meg a családunkat az ünnepek alatt is.

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citromhéj
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 20 dkg lekvár/ dzsem (a ragasztáshoz)

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  • A lisztet, a csipet sót és a hűtőből kivett, hideg vajat tálba tesszük, és elmorzsoljuk.
  • Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat és a sütőport.
  • Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Minél gyorsabban dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünk hőjétől.
  • Ha összeállt a tészta,nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra, majd tetszés szerinti formával szúrjuk ki.

Tipp

  •  Tepsi méretű sütőpapíron nyújtsuk a tésztát. Azon is szúrjuk ki. A fölösleges tésztadarabokat szedjük ki. Így nem kell mozgatni.
  • Ha ragadna a tészta, vékonyan lisztezzük. Vagy tegyük hűtőbe.
  • Sütőpapíron süssük 170 fokon 10 percig.
  • Ne barnítsuk meg. Szinte fehérnek kell maradni.
  • Ha kiveszitek, lágynak fog tűnni, de ne aggódjatok. Ahogy hűl, úgy dermed.
Kapcsolódó
10 perc alatt elkészül a bögrés mézeskalács
Olcsó és gyorsan elkészíthető.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik