Így készül egyszerűen és gyorsan a hagyományos farsangi fánk

Ezzel a recepttel könnyen és gyorsan el tudjuk készíteni a hagyományos farsangi fánkot, amit az egész család örömmel fogyaszthat.

A farsangi időszak kezdő dátuma mindig állandó, minden évben január 6-án Vízkereszt napján van. A hagyományok szerint ettől a naptól számoljuk a farsang időszakát, és Hamvazó szerdával zárjuk, ami az idei évben február 14-re esik.

A farsangi időszakhoz szorosan kötődik a fánk, ami napjainkban egy kedvelt sütemény. Régen úgy tartották, hogy ha a böjti időszak előtt –fánkot sütöttek, és ettek, akkor a legerősebb tavaszi vihar sem képes elsöpörni a ház tetejét. De az udvarláshoz is köthető volt a fánk készítése. Sokszor ebben az időszakban járták a legények a lányos házakat végig, s ilyenkor a háziak finom fánkkal kínálták a vendégeket. Azontúl, hogy finomat ehettek a fiúk, fontos volt, megfigyelniük, hogy a lány miképp kínálta nekik a fánkot. Ha a lány megfelezte a fiúval a fánkot, akkor az azt jelentette, hogy viszonozta a szerelmét.

A Nosalty receptjével könnyen el tudjuk készíteni a hagyományos farsangi fánkot, amit az egész család örömmel fogyaszthat.

Hozzávalók

Elkészítés

Kapcsolódó
5 hasznos tanács a tökéletes sütemény készítéséhez
A legfontosabb titkok, hogy süteményünk olyan legyen, amilyenre vágyunk.