Gyorsan és egyszerűen elkészíthető mandarinlekvár két hozzávalóból

Semmiféle különösebb lekvár főzési tapasztalat nem szükségeltetik hozzá. Mindösszesen egy óra alatt kényelmesen elkészíthető.

A lekvár főzés, dzsemkészítés a gyümölcsök tartósításának legrégebbi módja. Az otthon főzött valódi gyümölcslekvároknak nincsen párja, amiket szinte bármilyen szezonális gyümölcsből el tudunk mi magunk is készíteni.

A tél igazi sztárját, a mennyei mandarin lekvárt nagyon könnyű elkészíteni, ami a család kedvence lesz, írta honlapján az Agrároldal.

pixabay

Hozzávalók

Ebből a mennyiségből egy közepes üvegnyi lekvár lesz.

Elkészítése

pixabay

A mandarinlekvár felhasználása

A mandarin egy igazi téli finomság, így a mandarinlekvárnak is biztos nagy sikere lesz. Egy egyszerű vajas pirítóst is nagyszerűen megfűszerezi, így bármelyik téli reggelit megkoronázhat, már csak egy forró tea kell mellé.

Kapcsolódó
Így készül a mennyei ízvilágú, isteni hecsedli
Igazi vitaminbomba a csipkebogyó lekvár.