Pál Judit igazán sokoldalú háziasszony, aki imád sütni, főzni. Amikor szabadideje engedi szívesen barangol a természetben, fényképezőgépével megörökíti az évszakok adta pillanatokat, közben pedig szívesen gyűjti az erdő kincseit is, a gombákat, a vadon termő gyümölcsöket. Ezekből pedig ízletes és különleges fogásokat varázsol a családja asztalára.
A süteményekben gyakran jeleníti meg a természetet mind kinézetben, mind pedig az erdők adta termések felhasználásával. A gombák gyakran kapnak szerepet Judit konyhájában, melyeket linzertésztából készíti el és erdei lekvárral tölti meg őket. A süteményeken tisztán látszik, hogy szívvel-lélekkel készülnek.
Judit büszke a hagyományokra, amik többek között az elkészített fogásaiban is megjelennek. Legutóbb különleges farsangi süteményt sütött egy régi recept alapján.
A recept családom kincse, amit a nagymamám, az édesanyám is gyakran elkészített, és én is rendszeresen sütöm meg a családomnak
– mesélte Judit a Sokszínű vidék megkeresésére.
Ez a régi recept most új formát öltött, igazodva a farsanghoz és az ünnep hangulatához.
A sütemény a hagyományos, jól bevált linzertésztából készült. A tésztát maszk alakú formával szúrtam ki. A kisült tésztát miután meghűlt házi készítésű szeder és meggy lekvárral ragasztottam össze. A kis maszkok pedig díszítést is kaptak, a farsanghoz illőt. Színezett cukormázzal tettem őket hangulatosabbá és ünnepibbé
– részletezte Judit, hogyan készítette el a különleges finomságokat.
Az elkészült sütemények valóban olyanok lettek, mint az igazi farsangi maszkok, és olyan csodálatosak, hogy abban biztos vagyok, mielőtt bele harapna az ember hosszú időn át csodálná a szépségüket.