Otthon készült

Lekörözte Európát a vadkovászos magyar kenyér

vvpekseg.hu
vvpekseg.hu
Újra itt a bizonyíték arra, hogy a magyar termékeknek van helye nemzetközi szinten a prémium termékek piacán.

A Linzben megrendezett 21. Nemzetközi Kenyérversenyen bizonyítottak a magyar termékek, amelyek közül egy aranyérmes és több ezüst- illetve bronzérmes helyezést nyertek a Vál-Völgye Pékség prémium termékei.

Aranyérmes lett a vadkovászos burgonyás kenyerünk, ezüst érmet hozott el a vadkovászos sokmagvas tönkölykenyér és a teszttermékünk, a kakaós kalács, amit csak most vettünk fel a kínálatunkba. A kakaós csigánk is szépen teljesített a versenyen, ezzel a bronzérmet hoztuk el

– mondta el Kenéz Krisztián, a Vál-Völgye Pékség kereskedelmi igazgatója, aki azt is elárulta, a cég első ízben vett részt a nemzetközi megmérettetésen.

vvpekseg.hu

A linzi kenyérversenyen elért eredmény azért is számít nagyon rangos elismerésnek, mert az Osztrák Pékszövetség rendezi, a zsűri pedig a legrangosabb gasztronómiai szakemberekből áll. Az ítészek úgy kóstolják végig a termékeket, hogy csak a kategóriát tudják, az előállítóját azonban nem, így az állag, illat és íz alapján döntenek.

Szatmári szilva és autentikus alapanyagok

A Vál-Völgye Pékség termékei négy éve vannak jelen a hazai prémium péktermékek palettáján és kizárólag minőségi, egészséges hozzávalókból készülnek.

A péktermékek elkészítésekor alapkritérium, hogy a legminőségibb és legautentikusabb alapanyagok kerüljenek bele, így a lekváros párnába például szatmári szilva kerül.

A tavalyi, londoni Great Taste Awards-on a pisztáciás csigánk nyert aranyérmet, ami azért is különleges, mert kelet-európai cégnek ezen a versenyen még nem sikerült aranyérmet elhoznia. A mostani díjeső is megerősítette bennünk, hogy idén nyissunk a nemzetközi piac felé, ahol szintén a prémium kategóriájú hoteleket és éttermeket célozzuk majd meg

– tette hozzá Kenéz Krisztián.

vvpekseg.hu

A cég termékeit kizárólag fagyasztással tartósítják.

Kapcsolódó
Örök izgalom és kísérletezgetés a kovászos világ
Kovász és kenyér készítése egyszerűen, praktikusan.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik