Otthon készült

Megválasztották az ország legjobb kenyereit

Három kategóriában hirdettek győztest.

A Magyar Pékszövetség 12-ik alkalommal megrendezett Szent István napi Kenyérversenyének ünnepélyes díjátadóján a Parlament Vadásztermében bemutatták a 2023. évi Szent István-napi kenyeret, az Innovatív kenyeret és idén először a Sétáló Sütemény első helyezettjével is megismerkedhettek a résztvevők, olvasható a szövetség Országos Sajtószolgálathoz (OS) eljuttatott közleményében.

A Szent István-napi kategóriában első helyezést ért el a dunabogdányi Heim Sütöde Bt. Szent István napi durumkenyere.

A vállalkozást 1985-ben, Heim Endre és Heim Ferenc testvérpár alapította. Ifjabb Heim Endre tulajdonos és a cég üzemvezetője Turjánszki Róbert alkotta meg az idei nyertes terméket. A durumliszt azért volt jó választás, mert a nagyobb fehérjetartalom erős vázat ad a kenyér szerkezetének, aranysárga árnyalatot a bélzetnek, s páratlanul különleges ízvilágot.

heim sütöde

A magas vitamin- és rosttartalma miatt sportolók számára is remek választás, de cukorbetegek étkezésébe is jól beépíthető, mivel a durumliszt felhasználásával készült kenyér lassan lebomló- és felszívódó szénhidrátokat tartalmaz.

Az Innovatív kategória első helyezettje a balmazújvárosi Aranymetszés kenyér.

A Balmaz-Sütöde Kft. már 30 éve látja el sütőipari termékekkel a hajdúsági fogyasztókat. A cég tulajdonosa, Fülep Zsolt és fia Fülep Ádám alkotta meg a nyertes kenyeret. A termékben megtalálják az aranymetszés erejét kenyérbe gyúrva.

balmaz sütöde

Négyféle liszttel, édes nedűben, 48 órán keresztül áztatott dióval, szakaszos kovászolással, hosszú érleléssel készült kenyér egyedivé és gasztronómiai élménnyé varázsolja a kenyérfogyasztást.

A harmadik kategóriának, a Sétáló Süteménynek az első helyezettje a Málnás-Pisztáciás Pékfagylalt.

A biharkeresztesi Szinobor Kft. most indult először az országos versenyen, és bezsebelte az első helyet. A tulajdonos, Éles Szilárd tölcsérben tálalta a péksüteményt. A málna, a pisztácia és a fehér csokoládé hármassága tökéletesen harmonizál egymással. A terméket a tulajdonos három éves kisfia is megkóstolta, és tökéletesen meg volt elégedve pékfagyival.

szinobor kft.

A 2023-as kenyérversenyre 11 vármegyéből 85 terméket neveztek be a pékek. A nyertesekkel a budapesti Magyar Ízek Utcája eseményen ismerkedhet meg a közönség.

A szövetség célja, hogy az ország minden településén elérhetőek legyenek a díjnyertes kenyerek. A Pékszövetség várja azoknak a vállalatoknak, pékségeknek a jelentkezését, akik népszerűsítik ezeket a termékeket.

Kapcsolódó
Évente 37 kilogramm kenyeret fogyasztunk
Az Észak-Alföldön ennél jóval többet, majdnem 53 kg-ot esznek meg.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik