Otthon készült

A Hajdúságban készült 2022 Szent István-napi kenyere

A nagyközönség augusztus 20-i nemzeti ünnepünkön kóstolhatja meg.

A Magyar Pékszövetség idén is meghirdette a Szent István-napi kenyérversenyt. Az immár 11. országos versenyen két kategóriában hirdettek győztest.

Kapcsolódó
Vissza a gyökerekhez: reneszánszát éli a kovászos kenyér
Egyre többen sütnek odahaza belőle, és több tucat kézműves pékség is kínálja az igazi mindennapi betevőt.

A Szent István napi kenyér – mely csak természetes alapanyagokat tartalmaz és hagyományos, kovászos technológiával készül – verseny első helyezettje a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. kemencéiben ropogósra sütött Gulyás kenyér lett.

MTI/Illyés Tibor Gulyás kenyér

Ez a hosszú érlelésű, kovászból készült kézműves termék magában rejti a múlt tudását, a generációkon átívelő szenvedélyt és a modern kor új trendjeit. A hagyományos gyártástechnológiával előállított, 4 féle lisztből készült kenyér tökéletes példája annak, hogy miként lehet kiváló minőségű, hajdúsági búzakenyeret sütni egy modern pékségben

– olvasható a pékség közösségi oldalán.

Az innovatív kategória nyertese a mórahalmi Varga Pékség 95 Kft. batátás kenyere lett. Az egészséges trendeket szem előtt tartva az alakor ősi búzát a tájegység jellegzetes növényével, az édesburgonyával párosították.

MTI/Illyés Tibor Batátás kenyér

A sárgás belezetű kenyér hagyományos technológiával, élesztő nélkül készült.

A nagyközönség augusztus 20-án, a budapesti Magyar ízek utcája rendezvénysorozat keretében a Várkert Bazár sétányon kóstolhatja meg a kategóriagyőztes kenyereket.

Kapcsolódó
Évente 37 kilogramm kenyeret fogyasztunk
Az Észak-Alföldön ennél jóval többet, majdnem 53 kg-ot esznek meg.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik