A Gingko Kiadó 8-14 éves korosztálynak ajánlott szakácskönyvvel jelentkezett, mely április 10-én kerül a könyvesboltokba.
Dankóné Reisinger Magdolna: Kis séfek nagy kalandja című könyvében – melyet a vegán ízek birodalmának felfedezésére ajánl – 44 olyan finomság receptjét mutatja be, amelyek nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű alapanyagot, így például tejet, tejterméket vagy tojást sem.
A recepteket olvasva mégsem lesz hiányérzetünk, az ételek finomak és laktatóak, ráadásul egészségesek is.
Persze egyáltalán nem baj, ha mi magunk nem vagyunk vegetáriánusok vagy vegánok. Az a fontos, hogy legyünk nyitottak és érdeklődőek, és örömmel vessük bele magunkat a zöldségek, gyümölcsök és az élelmiszerek, valamint a főzés izgalmas világába! Ezért arra buzdítjuk a lelkes kis séfeket, hogy alkossanak, kísérletezzenek a konyhában, hiszen nincs is jobb annál, mint amikor a család együtt süt-főz, és utána együtt is eszik
– olvasható a könyv ajánlójában.
A szerző, Dankóné Reisinger Magdolna két lelkes kisszakács édesanyjaként kilencedik könyvében 44 új, fotókkal illusztrált, növényi alapú receptet mutat be, amelyekkel számos ötletet ad a változtatásra, kísérletezésre a vegán életmódra nyitott fiatal séfeknek.
- Családi reggelik
- Nasik az iskolába
- Péksütik otthonról
- Vendégvárók
- Levesek
- Főételek
- Tésztás fogások
- Finom feltétek
- Saláták
- Desszertek
- Tojás-, tej-, tejföl-, joghurthelyettesítők
Hogy ne csak ízletes legyen az étel, hanem az olvasó értse is, hogy mit, mivel és miért eszik, főzés közben Brokkoli Beni és Citrom Cili számos érdekes információt is megoszt a kis séfekkel a könyv lapjain.