Otthon készült vasárnapi ebéd

Kreatív konyha: zöldborsópaprikás kapros kölesgombóccal

kállay ildikó
kállay ildikó
Mondhatnánk hamis túrógombócnak is.

Kállay Ildikó az Életkert blogban rendszeresen közöl egyedi és mennyeien finom recepteket. Ezúttal a zöldborsópaprikás kapros túrógombóc receptjét “fejlesztette” tovább, és készített zöldborsópaprikást kapros kölesgombóccal. Ahogy írta, isteni íze lett, a gombóc jól illett a paprikáshoz.

Recept

Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágva kevés kókuszolajon megdinsztelünk. Teszünk bele néhány karika paprikát, sózzuk, borsozzuk, köménymagot és pirospaprikát teszünk bele.

Kevés vízzel felengedjük, beleöntjük a borsót és készre főzzük.

A gombócokhoz 1 csésze kölesre, 2,5 csésze vízre, 1  csokor kaporra, sóra és 2000 mg C-vitamin porra van szükség.

  • A kölest éjszakára beáztatjuk, másnap folyó víz alatt alaposan átmossuk és 2,5-szer annyi vízben picit megsózva megfőzzük.
  • Mikor kihűlt, összedolgozzuk, mixeljük, majd hozzákeverjük az apróra vágott kaprot.
  • Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, 15 percig 200 fokos sütőben melegítjük, pici kérget kapjon.
  • Ezután a zöldborsó-paprikásba tesszük a golyókat, és kesutejföllel tálaltjuk a finomságot.
Kapcsolódó
Így készülhet főzés nélkül tökéletes vasárnapi menü
Főzés nélkül is készülhet gasztronómiai csoda.
Olvasói sztorik