Otthon készült

Ezt tedd a konyharuhákkal, hogy minden mosás után valóban tiszták legyenek

pixabay
pixabay
Ezekkel a módszerekkel megszabadulhatunk a baktériumoktól és a különféle élelmiszermaradékokból álló szennyeződésektől.

A számos funkcióját figyelembe véve különösen fontos, hogy az alapos tisztításukra is minden mosás alkalmával ügyeljünk. Ha ez adott, akkor ráadásul nemcsak a higiéniát biztosíthatjuk, hanem a konyharuhák élettartamát is meghosszabbíthatjuk, írta a Bien.

Használj forró vizet és mosószert

Fontos, hogy forró vízzel – nagyjából 60°C körülivel mossunk mosógépben egy normál programon. Ha a forró víz adott, a legtöbb mosószer segítségével – legyen folyékony, kapszulás vagy akár por állagú – megszabadulhatunk a baktériumoktól és a különféle élelmiszermaradékokból álló szennyeződésektől.

Mindig külön mosd a konyharuhákat Konyharuhát mindig további konyharuhákkal együtt érdemes mosni, és fontos a rendszeres tisztítás.

A napon száradjanak

Amikor lehetőséged van rá, a konyharuhákat a friss levegőre, méghozzá egyenesen a közvetlen napfényre tedd ki, az UV-sugarak ugyanis szintén segíthetnek, hogy végeredményben igazán tiszták és higiénikusak legyenek.

Forrald ki, mert ezzel a módszerrel biztosan el lehet távolítani a baktériumokat

A forralást hosszú ideje az egyik legbiztosabb módszernek tekintik, ha sterilizálásról van szó, ez pedig a konyharuhákra is igaz. Ennek oka, hogy a hő megköti a baktériumokat. Vagyis ha a konyharuhákat forrásban lévő vízbe teszed, a módszer kedvelői szerint hatékonyan távolíthatod el a baktériumokat anélkül, hogy erős vegyszereket használnál.

Kapcsolódó
Grillsütő tisztítása egy fej hagymával
Az odaégett szennyeződéseket is eltávolíthatjuk ezzel a módszerrel.
Olvasói sztorik