A számos funkcióját figyelembe véve különösen fontos, hogy az alapos tisztításukra is minden mosás alkalmával ügyeljünk. Ha ez adott, akkor ráadásul nemcsak a higiéniát biztosíthatjuk, hanem a konyharuhák élettartamát is meghosszabbíthatjuk, írta a Bien.
Fontos, hogy forró vízzel – nagyjából 60°C körülivel mossunk mosógépben egy normál programon. Ha a forró víz adott, a legtöbb mosószer segítségével – legyen folyékony, kapszulás vagy akár por állagú – megszabadulhatunk a baktériumoktól és a különféle élelmiszermaradékokból álló szennyeződésektől.
fontos a rendszeres tisztítás.
Konyharuhát mindig további konyharuhákkal együtt érdemes mosni, és
Amikor lehetőséged van rá, a konyharuhákat a friss levegőre, méghozzá egyenesen a közvetlen napfényre tedd ki, az UV-sugarak ugyanis szintén segíthetnek, hogy végeredményben igazán tiszták és higiénikusak legyenek.
A forralást hosszú ideje az egyik legbiztosabb módszernek tekintik, ha sterilizálásról van szó, ez pedig a konyharuhákra is igaz. Ennek oka, hogy a hő megköti a baktériumokat. Vagyis ha a konyharuhákat forrásban lévő vízbe teszed, a módszer kedvelői szerint hatékonyan távolíthatod el a baktériumokat anélkül, hogy erős vegyszereket használnál.