Húsz éve nem volt ilyenre példa. A fióka méretéből ítélve októberben történt meg a párzás, novemberben pedig elkezdődött a kotlás időszaka, decemberben a füles már kikelt a tojásból Mezőhegyes területén.
A Körös-Maros Nemzeti Park munkatársai Cserebökény térségében ellenőrizték a kihelyezett költőhelyeket és nagy meglepetésükre az egyik vércseládában füleskuvik fészkelt.
Az uhuk elsősorban a középhegységek kőbányáiban, sziklafalain költenek, nagy valószínűséggel a gazdag táplálék-felhozatal miatt húzódnak le az alföldi területekre.
Ha az aszály miatt minden csepp víz számít, akkor miért engedik le ősszel a halastavak vizét? Erre a kérdésre válaszolt az Országos Vízügyi Főigazgatóság.