Virágzó vidékünk

Rétisas-valóságshow – Kukkants be a fészekbe!

A Duna-Dráva Nemzeti Park élő webkameráján keresztül látható, mi zajlik éppen a rétisas fészkében.  

A Duna-Dráva Nemzeti Park egyik zászlós faja a fokozottan védett rétisas, melynek legerősebb kárpát-medencei állománya éppen működési területükön, a Dél-Dunántúlon található.  A fokozottan védett rétisas (Haliaetus albicilla) eszmei értéke egymillió forint.

A bemutatás és ismeretterjesztés egyik legnépszerűbb és leglátványosabb módja az állatvilág webkamerás online megfigyelése.

Az igazgatóság úgy döntött, hogy egy olyan fajt választ ilyen bemutatás céljából, mely szépségében, nemességében közel áll az emberek szívéhez, mindemellett ritkasága és óvatossága miatt még a szakemberek számára is nehezen kutatható. Így lett a kiválasztott hazánk legnagyobb ragadozó madara, a rétisas mellett.

Fotó: Wikimedia Commons
Fotó: Wikimedia Commons

A kamera segítségével betekintést nyerhetünk e ritka, méltóságteljes ragadozó madár család mindennapjaiba, a fészeképítéstől a tojásrakáson és költésen át a fiókák felneveléséig.

Láthatjuk a fiókanevelés szépségét és küzdelmes napjait egyaránt, és majd talán azt is, hogy az itt felcseperedő fióka vagy fiókák végül egészségesen kirepülnek.

Csak türelem!

A sas nincs mindig a fészekben, de ha megérkezik, lenyűgöző pillanatok részesei leszünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik