Virágzó vidékünk

Keresik az év vadvirágját – Lehet szavazni

Melyik növény veszi át a trónt a mocsári kockásliliomtól?

Az Év vadvirága egy program, melyben évről évre egy hazánkban vadon előforduló növény (vadvirág) kerül a figyelem középpontjába.

2016 győztese a mocsári kockásliliom

Az előző szavazáson négy jelölt közül a mocsári kockásliliom kapta a legtöbb szavazatot, így ez a növény lett 2016-ban az év vadvirága. A második helyen végzett a nagyezerjófű, a harmadikon a turbánliliom, míg a negyediken a medvehagyma végzett.

A MOCSÁRI KOCKÁSLILIOMRÓL ITT OLVASHATSZ.

A verseny meghirdetőinek célja olyan, lehetőleg az ország több régiójában előforduló növényfajok széles közönséggel való megismertetése, melyek nem közönségesek, állományaik visszaszorulóban vannak és aktív védelmükért bárki tehet akár az év vadvirága programhoz kapcsolódó rendezvényeken, eseményeken, akár önállón is.

vadtarkanőszirom

Most is bárki tehet javaslatot 2017 vadvirágjára, és támogathatja szavazatával a számára kedves növényt vagy növényeket. Lényeg, hogy minél többen vegyenek részt a jelölésben, a szavazáson és a kapcsolódó programokon, rendezvényeken, hogy mind újabb és újabb vadvirágok életét, félelmeit, rejtett titkait ismerhessük meg az évek során.

A 2017-es év vadvirágára 2016. október 30-ig lehet szavazni.

vadbagyezerjófű

A legtöbbek által javasolt 3 növény közül lehet kiválasztani egy újabb körben, hogy melyik növényünk legyen 2017-ben az év vadvirága. Eredményhirdetés 2017 januárjának elején várható.

Mutatunk 10 vadvirágot, talán közötte lesz a kedvenced.

SZAVAZNI IDE KATTINTVA LEHET.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik