Virágzó vidékünk

Fiatal nagyköveteket keresnek a vidéki élet népszerűsítésére

Feladatuk lesz megtalálni az érdekes embereket és történeteket.

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA korábbi vidék kommunikációs programjainak – Vidék Kaland, Virtuális Falu – folytatásaként hirdeti meg a „Vidék fiatal nagykövetei” programot. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok szemüvegén keresztül szélesebb közvélemény számára bemutassa a mai magyar falvak és az ott élő fiatalok mindennapjait.

A programba városlakó és falusi fiatalokat várnak. Számukra szerveznek 2016 november-2017 augusztus között közösségfejlesztő tréninggel egybefűzött utazásokat olyan falvakba, ahol jól működik a települési közösség, ahol kezdeményező szerepet visz az önkormányzat, ahol megvan az együttműködés a települési közösségek, vállalkozások és önkormányzatok között.

Fotó: MTI - Vajda János
Fotó: MTI – Vajda János

A programban résztvevők feladata, hogy az élményeiket elmondják, bemutassák a közösségi oldalakon keresztül. Ezen túl feladatuk, hogy környezetükben megtalálják a „vidéket”, érdekes embereket, sztorikat. Ezekből a történetekből a résztvevők közreműködésével felépül a videki-fiatal.hu címen a program weboldala.

A programban 18-35 év közötti vidéki témák után érdeklődő városlakó és falusi fiatalok jelentkezését várjuk. Jelentkezési határidő: 2016. október 24.

A program résztvevőit személyes meghallgatás után választja ki az AGRYA. A személyes meghallgatások időpontja: 2016. október 28-30, Budapest. Az első szakmai útra és tréningre várhatóan 2016. november 26-27-én kerül sor.

A jelentkezési lap elérhető a www.agrya.hu weboldalon.

Címfotó: agrya.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.