Virágzó vidékünk

Szérialibákat és tuningolt ludakat futtatnak Etyeken

Szőlőtőkék között terelgethetik a szárnyasokat a vállalkozó kedvűek.

Márton napja tálcán kínálja a programokat az ország minden részén. A libalakomák és az újbor kóstolásának ünnepe egyre népszerűbb hazánkban, telis-tele kreatív programokkal, köztük az etyeki Libadalommal.

Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.

A néphagyományból fennmaradt mondást magukévá téve, az etyekiek nem szeretnék, ha miattunk éhezne és szomjazna egész évben bárki is, ezért november 12-én, szombaton ínycsiklandó libakülönlegességekkel és újborral várják az érdeklődőket a Gasztrosétányon Etyeken.

Fotó: MTI - Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI – Czeglédi Zsolt

A gasztronómiai különlegességek, ínyencségek mellett persze izgalmas programokkal is készülnek a helyiek. 11 órakor kezdődik a már hagyományossá vált és nem véletlenül népszerű libafuttatás, amelynek elég csak a „versenykiírásába” beleolvasni, hogy az ember rögtön kedvet kapjon a hajtáshoz:

Nevezz saját tuninglibáddal vagy válassz a szervezők által hitelesített szérialibákból és tereld végig a szőlőtőkék határolta Etyekringen!

Érdemes időben elindulni, hogy a verseny előtt kicsit megismerkedhessünk a kedves állatokkal is, hogy nagyobb kedvvel szaladjanak velünk a célba.

Fotó: MTI - Komka Péter
Fotó: MTI – Komka Péter

A libás ételek és futamok mellett lesznek libás játékok is, illetve sajtkészítés-bemutató is, ahol ki lehet próbálni a vajköpülést is, esetleg bepillantást nyerhetünk a borászok műhelytitkaiba a „Pohárral kézben” pincetúra keretein belül.

Címfotó: MTI – Balázs Attila

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik